Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta istraga

Skandal! Kamo su nestali bodovi Azerbajdžana Rusiji na Eurosongu?

Mark Webber
Foto: Reuters
1/2
21.05.2013.
u 20:37

Predsjednik Azerbajdžana naredio je istragu zašto Azerbejdžan nije dao nijedan bod predstavnici Rusije

Službene osobe tvrde da su ljudi u Azerbajdžanu, ali i stručni žiri, glasovali za rusku predstavnicu Dinu Garipovu i njenu pjesmu "What if", ali da je došlo do malverzacije glasovima, piše BBC.

Rusija je maksimalnih 12 bodova dala predstavniku Azerbajdžana Faridu Mammadovu. On je s pjesmom "Hold me" završio na drugom mjestu na ovogodišnjem Eurosongu, dok je Rusija završila na petom mjestu.

Ambasador Azerbajdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu otkrio je da je predsjednik Aliyev naredio istragu te da će glasovi ponovo biti prebrojeni. Istaknuo je da je veliki broj Azerbajdžanaca putem SMS poruka glasovao za predstavnicu Rusije.

– Prema ovim podacima, Rusija je od Azerbajdžana trebala dobiti 10 bodova - rekao je Bulbuloglu.

Camil Guliyec, ravnatelj državne televizije u Azerbajdžanu, kaže da je uskraćivanje bodova Rusiji izazvalo veliku zabrinutost.

– Iskreno se nadamo da ovaj incident koji su možda izazvale neke interesne grupe, neće baciti sjenu na bratske odnose između Rusa i Azerbajdžanaca – kaže Guliyec.

Azerbajdžan, koji je bio domaćin prošlogodišnjeg natjecanja, tradicionalno pokušava održavati dobre odnose s Moskvom unatoč tenzijama iz prošlosti.

>>Emmelie de Forest iz Danske pobjednica je Eurosonga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije