Naslovnica Showbiz Zvijezde

Mirko Fodor sa suprugom Vesnom uživao u Istanbulu

Toliko sam se uživio u grad da sam počeo pjevušiti i turske pjesme. Jednom sam prilikom cjenkanja zaplesao i zapjevao, ali me prodavačica brzo zaustavila rekavši da će mi prodati to što želim po najnižoj cijeni samo da prestanem pjevati .
04. rujna 2010. u 16:49 5 komentara 1819 prikaza
'02.09.2010., Istanbul, Turska - 2010 FIBA SP Istanbul. Utakmica grupe B, Brazil - Hrvatska u Abdi Ipekci Areni. Hrvatski navijaci na utakmici. Mirko Fodor sa suprugom. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'

Kad je Mirko Fodor u pitanju, zabava je uvijek zajamčena. Upravo zbog toga je poznati HTV-ov voditelj nagovorio svoje prijatelje na putovanje u Istanbul gdje se trenutačno održava Svjetsko prvenstvo u košarci.

Najglasniji navijač

– Košarka je bila samo povod, a pravi je razlog bio dobar odmor i dobar provod. Supruga i ja smo uza svojih 14 prijatelja tih devet dana baš uživali. Istanbul je grad od 15 milijuna stanovnika koji nikad ne spava. Lutali smo njegovim ulicama od jutra do mraka. Tamo je sad vrijeme ramazana pa ljudi izlaze u grad nakon ponoći i uživaju u hrani i druženju do šest ujutro – kaže Fodor koji na svom godišnjem odmoru nije htio propustiti ni nastup naših košarkaša za koje je gorljivo navijao. Veliko se društvo nakon poraza znalo utješiti na pravi način, istočnjačkim delicijama i povoljnom kupnjom.

– Bili smo smješteni u samom središtu kraj poznatog istanbulskog bazara. To se posebno svidjelo mojoj Vesni jer na tom mjestu možeš naći sve, od igle do lokomotive. Nismo puno kupovali, ali za sve što smo kupili odlično smo se cjenkali.

Kćeri naručile dimije

Na tom se pak polju među prijateljima najboljim pokazao sam Fodor i to zahvaljujući vrlo neobičnu talentu.

– Toliko sam se uživio u grad da sam počeo pjevušiti i turske pjesme. Jednom sam prilikom cjenkanja zaplesao i zapjevao, ali me prodavačica brzo zaustavila rekavši da će mi prodati to što želim po najnižoj cijeni samo da prestanem pjevati. A bio sam uvjeren da mi je turski jezik odmah ušao u uho – šali se Fodor koji na svom nezaboravnom odmoru u turskom velegradu nije zaboravio na svoje kćeri:

– Cure su naručile puno nakita i, naravno, dimije. Moram priznati da me Turci uvijek lako oduševe. Njihova srdačnost, gostoprimstvo i okretnost ostave bez riječi. A i Turkinje su jako atraktivne žene. Ukratko, Vesna i ja smo proveli pravi “medeni tjedan” u Istanbulu.

Financije
Vrhunska edukacija
Kako primijeniti EXCEL® na konkretnim poslovnim zadacima?

A1 izdvaja za Vas

 • gegan:

  pa gdje nađošte starog olinjalog uvlakača

 • mare:

  Mirko je faca! Upoznali smo se u Istanbulu i nije mu nikako bilo jasno kako ima tako puno nas Slovenaca tamo. Na utakmici sa Hrvatskom nas je bilo oko 5.000, a Hrvata možda 200.

 • Utjerivać dobroga:

  mirko fodor zvani klokan. koga briga di je on