Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O mrtvima sve najbolje

Michael Jackson je pjesmu "This is it" ukrao od legendarnog Paula Anke

jackson
AFP
13.10.2009.
u 18:29

Autor koji je potpisuje "My way" i "She's a Lady" dobio je polovicu prava na prvu posmrtnu pjesmu kralja popa, međutim to nije smirilo bijesnog Anku.

Legendarni pjevač i kantautor Paul Anka tvrdi da mu je Michael Jackson prije 26 godina ukrao nedavno objavljenu pjesmu "This Is It". Autor koji potpisuje "My way" i "She's a Lady" dobio je polovicu prava na prvu posmrtnu pjesmu kralja popa, međutim to nije smirilo bijesnog Anku koji tvrdi da se pjesma izvorno zvala “I never heard”, a o Jacksonu govori kao najobičnijem lopovu.

Jacko je pjesmu, kako kaže Anka koji se očigledno ne drži one "o mrtvima sve najbolje", ukrao iz njegova studija dok su zajedno surađivali početkom osamdesetih. Nakon dugotrajnog natezanja i prijetnje sudom vrpca s pjesmom mu je ipak vraćena. Sada, nakon što je eterima diljem svijeta puštena pjesma "This Is It", očigledno je da je Jackson prevario Anku, te napravio kopiju koju je čuvao u svom arhivu.

Koliko je stvar osjetljiva najbolje pokazuje umiljata izjava Johna Branca, upravitelja Jacksonova carstva, koji je odmah priznao "zajednički rad" dvojice velikana glazbe na posmrtno objavljenoj pjesmi. Očigledno je svima iz Jacksonova tima stalo da ne dođe do sudske tužbe jer bi vjerojatno utjecala na prodaju najavljenog albuma koji bi trebao uskoro izaći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije