Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kraj odmora

Jeff Bezos s društvom napustio Hrvatsku! Privatnim helikopterom upravljala je njegova zaručnica

Jeff Bezos i zaručnica Lauren poletjeli helikopterom s jahte i otišli iz Hrvatske
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/24
21.08.2023.
u 18:09

Osnivač Amazona i Lauren Sanchez poletjeli su iz splitske zračne luke, a u Split su stigli privatni helikopterom koji je dio njegove superjahte "Koru".

Američki milijarder i vlasnik Amazona Jeff Bezos (59) napustio je Lijepu Našu. Bezos je čini se završio svoj odmor na Jadranu te je sa zaručnicom Lauren Sanchez (53) iz Hrvatske odletio privatnim zrakoplovom. Na jahti pod nazivom Koru ljetovao je i uživao u ljepotama Jadrana, a s druge jahte Abeona je odletio u helikopteru. Zanimljivo je i to što je njegova zaručnica Lauren pilotkinja i sama je odvezla Jeffa i prijatelje do zračne luke u Splitu gdje su se u privatnom avionu otisnuli sa hrvatskog tla. 

EKSKLUZIVNO 21.08.2023., Hvar - uvala Vira. Nakon nekoliko dana uzivanja na hrvatskom moru Jeff Bezos i Lauren Sanchez pozdravili su se s posadom i otisli iz Hrvatske. Na jahti pod nazivom Koru ljetovao je i uzivao u ljepotama Jadrana, a s druge jahte Abeona je odletio je u helikopteru. Zanimljivost je ta sto je njegova zarucnica Lauren pilotkinja i sama je odvezla Jeffa i prijatelje do zracne luke u Splitu gdje su se u privatnom avionu otisnuli sa hrvatskog tla. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Milijarder i njegova zaručnica u Hrvatsku su stigli prošlog tjedna. Par je zamijećen u Dubrovniku kamo su se uputili na večeru i šetnju Stradunom, a društvo su im pravili prijatelji među kojima i pjevačica Katy Perry i njezin zaručnik, glumac Orlando Bloom te glazbenik Usher i bivša manekenka Kelly Sawyer.

Nakon toga društvo je nekoliko dana provelo na Jadranu te se jahta mogla vidjeti u blizini nekoliko hrvatskih otoka. Veselo društvo moglo se vidjeti kako se odmaralo na palubi i uživalo u morskim aktivnostima.  Neki od njih odlučili su se za veslanje, neki su uživali na SUP-u, a bilo je i onih koji su se odvažili na ronjenje i istraživanje podmorja.

VEZANI ČLANCI

Inače, Bezosova superjahta "Koru" prvi je put u Hrvatskoj uočena sredinom kolovoza kod Elafitskih otoka, a nešto kasnije bila je usidrena kod otoka Lokruma. "Koru" ima čak 127 metara i smatra se najvećom jedrilicom na svijetu. Visoka je čak 76 metara, ima helidrom i veliki bazen, a prima do 18 gostiju. Za koje se brine 40-ak članova posade. Na ljestvici najvećih jahta na svijetu, "Koru" je na 32. mjestu. To je ujedno i najveća jahta koju je izgradila nizozemska tvrtka Oceanco, a gradnja je trajala od 2021. godine. Vrijednost ovog skupocjenog plovila procjenjuje se na 500 milijuna dolara, a procjenjuje se da je za održavanje te jahte godišnje potrebno čak 25 milijuna eura, što za Jeffa Bezosa čije se bogatstvo procjenjuje na 144 milijarde dolara zasigurno nije problem.

No, da nije sve baš idilično kada je riječ o "Koru" potvrđuje i kontroverza koja je prati. Naime, plovilo je isprva građeno u Rotterdamu, a zbog visine jarbola koji imaju do 39 metara zamalo je bio dekonstruiran povijesni most Koningshaven što je građane Rotterdama toliko razbjesnilo te su zaprijetili da će "Koru" gađati jajima ako pri prolasku ošteti most. Brod je potom premješten u drugo brodogradilište u gradu, a jarboli su tijekom premještanja uklonjeni.

Sve je, srećom, završilo bez skandala pa Bezos i njegova Lauren sada bezbrižno uživaju ploveći Europom u društvu dragih prijatelja. Prije nego što su uopće stigli na našu obalu Bezos i Sanchez dio odmora proveli su u Grčkoj gdje im se na jednoj zabavi pridružila i hollywoodska glumica Demi Moore, a prije su plovili i talijanskim vodama gdje su navodno organizirali i proslavu zaruka na kojoj je bio i Bill Gates.

VIDEO Jeff Bezos sa zaručnicom, Katy Perry i Orlandom Bloomom uživao na večeri na jahti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije