Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak

Gibonni: Sretan sam što sam ponovno s publikom

Gibonni
04.12.2009.
u 20:01

Zlatan Stipišić Gibonni nakon tri i pol godine ima novu pjesmu kojom najavljuje osmi studijski album, a sprema se i na turneju po Hrvatskoj.

Tri i pol godine čekali su Gibonnijevi obožavatelji da Splićanin izađe s novim materijalom kojim će, kako je to radio i prije, podići i obogatiti domaću glazbenu scenu. Čekanju je napokon došao kraj preksinoć kad je Zlatan Stipišić Gibonni u Zagrebu predstavio novi singl “Žeđam” kojim najavljuje osmi studijski album koji će pod pokroviteljstvom T-Mobilea svjetlo dana ugledati u ožujku.

– Moglo bi se reći i da će mi biti sedmi jer prvi album “Sa mnom ili bez mene”, koji je izašao u srpnju 1991., gotovo nitko nije ni primijetio – prisjeća se jedan od najkvalitetnijih domaćih glazbenika davnih početaka samostalne karijere.

Bolji i od U2

Osim nove pjesme za koju potpisuje tekst i glazbu, a produkciju Nikša Bratoš, Gibonni je promovirao i videospot koji se stvarao dugih pet i pol mjeseci. U tom je vremenu kreativni tim In fine, ističe pjevač, napravio posao po težini sličan onome gradnji piramide.

– Riječ je o animiranom spotu u kojem na svaku sekundu idu 24 crteža. Dečki iz In finea postigli su vrhunski standard kakav još nije napravio ni U2 – kaže Gibo te dodaje da mu nije bilo teško naći ideju za spot, već je bilo teško pronaći ljude koji su ga željeli pratiti u toj ideji i koji dijele isti entuzijazam te su spremni raditi na izgled nemoguće stvari.

“Jedva čekam turneju”

Uzbuđenje nakon premijere pjesme idućih mjeseci još će više rasti jer završava novi album koji je, govori, snimao neopterećen, a najavljuje ga kao svjež i pun instrumentalnih suradnji. No, pravi gušt slijedi nakon izlaska albuma kad kreće na turneju po Hrvatskoj.

– Ljudi su mi sve ovo vrijeme davali do znanja da im nedostaje ta energija, nadahnuće i sve ono što smo zajedno proživljavali – veseli se povratku na pozornicu i koncertima plodni kantautor. A da je još uvijek u formi pokazao je i na promociji nove pjesme gdje je uz brojnu instrumentalnu i vokalnu pratnju izveo i stare hitove “Ovo mi je škola”, “Činim pravu stvar” i “Oprosti”. Sretan je bio Gibo, ali i publika koja se zagrijala za nadolazeću turneju i album.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije