Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
9. modni ormar

Dobranić je bio sjajan u viziji žene utonule u odjeću koja je poput oblaka

igor dobranić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
09.11.2014.
u 16:11

Druge večeri modnog događanja u zagrebačkom Plesnom centru uživalo se u revijama mladih dizajnera, a je žiri dodijelio nagrade najboljima i nagradu za životno djelo profesoricama TTF-a Jadranki Bačić i Zlatki Mencl Bajs

Mlada modna dizajnerica i ilustratorica Nevenka Buzov osvojila je čak dvije modne nagrade na 9. natjecanju Modni ormar i diego dalla palma koji se održava u Zagrebačkom plesnom centru.

Međunarodni stručni žiri dodijelio je prvu, a žiri novinara treću nagradu njezinim likovno sjajnim modelima temeljenim na viteškom imaginariju koji je uključivao i viteza smrti. Sofisticirana crna erotika Mirjane Klepić osvojila je drugu nagradu obaju žirija, a novinari su najboljima smatrali geominimalizam Tene Šestan i Jure Mindoljevića. Nagradu za životno djelo uz buran su aplauz preksinoć u ZPC-u, primile profesorice TTF-a Jadranka Bačić i Zlatka Mencl Bajs.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Revije su pak ove druge večeri bile posvećene jakim imenima hrvatskog dizajna. Među njih devet, Igor Dobranić bio je sjajan u svojoj viziji žene utonule u odjeću koja je poput oblaka okružena crnim prozirnim materijalom. Razorne je snage bila vizija “Gospodara prstenova” Igora Galaša s maskama i makeupom Marija Treščeca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije