Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert

Biolog, skladatelj i dirigent Stefan Lano sa Zagrebačkom filharmonijom

nadia
20.01.2010.
u 14:01

Stefan Lano, dirigent koji je i biolog i skladatelj, prvi se put u Zagrebu predstavio u prošloj sezoni vodeći rijetku izvedbu Šostkovičeve Dvanaeste simfonije.

Zagrebačka je filharmonija na svoj koncert u ciklusu Plava oktava, koji će se održati sutra navečer u Lisinskom, pozvala svoje stare znance. Prvi je Stefan Lano, dirigent koji je i biolog i skladatelj, a prvi se put u Zagrebu predstavio u prošloj sezoni vodeći rijetku izvedbu Šostkovičeve Dvanaeste simfonije.

Ovog puta je uz Webernovu Passacagliu za orkestar, svoju će sklonost Šostakovičevu pokazati izvedbom Šeste simfonije. Druga je pijanistica Nadia Weintraub, Izraelka rođena u New Yorku koja će interpretirati solističku dionicu u Dvořákovu Koncertu za klavir i orkestar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije