Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bačeni s mosta

Šokantno: Neželjene štence bacili s mosta Dušani u Pazinčicu

baceni štenci (1)
Foto: Iz albuma Udruge Happy End
1/3
26.02.2012.
u 22:46

Osam tek okoćenih štenaca ležalo je na zaleđenom potoku ispod mosta na lokalnoj cesti Grdoselo-Kršikla

Okrutnost kojom se zasad nepoznata osoba riješila neželjenih štenaca izazvala je nevjericu i među volonterima pazinske udruge Happy End, koji se svakodnevno susreću s napuštenim i ozlijeđenim životinjama. Ispod mosta Dušani, na lokalnoj cesti Grdoselo-Kršikla, na još uvijek zaleđenom potoku Pazinčici dočekalo ih je osam beživotnih tijela tek okoćenih štenaca.

Dojava djevojke

Dojavu o štencima primio je Philip Egnell, jedan od volontera, a djevojka koja mu je javila razgovarala je i s policijom. Nakon njihova odgovora da ne mogu ništa napraviti, obratila se udruzi Happy End. Štencima nije bilo pomoći, no kako se led na potoku već pomalo topio, do njih se nije moglo doći. U Udruzi još uvijek ne znaju tko je štence uklonio, jer kad su sljedeći dan došli na isto mjesto, tamo ih više nije bilo.

Prijava inspekciji

Kao dokaz ostale su fotografije osam beživotnih psića i brojne dojave građana, koji potvrđuju da su vidjeli odbačene štence. I premda njima više ne mogu pomoći, volonteri o ovome neće šutjeti. Sve će prijaviti nadležnom veterinarskom inspektoru, a od sugrađana očekuju pomoć. Možda je netko vidio tko je psiće bacio, možda netko zna čija je kujica bila skotna, možda…Svjesni su, bit će teško pronaći tko je odgovoran za ovo što se dogodilo, ali se nadaju da će im netko od sugrađana pomoći. I premda će mnogi misliti kako su to samo psi, volonteri će i ovaj put u tešku borbu za obranu života. Kojeg, između ostalog, brani i Zakon o zaštiti životinja. Samo ga treba provesti.

Komentara 34

OS
osica
23:26 26.02.2012.

\"onaj tko ne voli životinje ne voli ni ljude \" - Čovjek je okrutan, ubija iz gušta, dosade, zloće .... ( na jednom drugom portalu piše da je ubijeno 8 psića), a životinje u borbi za opstanak - čak niak ni ne napadju ni svoju ni drugu vrstu bez prirodnog razloga ( hrane, teriorija, razmnožavanja, borbe za opstanak .....)

SI
sinaj
23:32 26.02.2012.

Admine, baš lijepo od tebe za brisanje komentara koji ne sadrži ni zrce uvrede za nikoga. Ajd malo prošetaj do komentara o Papi. Šta je sloboda govora jedino kada netko pljuje na KC

AL
alphazulu99
07:25 27.02.2012.

Za ovakve slucajeve postoje sinteri koji su placeni za to. Oni bi ubili stence na malo drugaciji nacin i ovi licemjeri sto pisu ovdje bili bi zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije