Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.12.2012. u 12:00

“Pretplatu” za HRT više neće plaćati svi vlasnici raznih prijamnika, već svi koji uopće borave u Hrvatskoj.

Andrea Zlatar Violić, ministrica kulture, pod čiji resor potpada i javna televizija kao jedan od najvećih poreznih dužnika u zemlji, odlučila je podmetnuti leđa svekolikog pučanstva pod teret sanacije tog diva. “Pretplatu” za HRT više neće plaćati svi vlasnici raznih prijamnika, već svi koji uopće borave u Hrvatskoj. Novi namet na život u Lijepoj Našoj uvodi se radi “pojednostavljivanja naplate, povećanja prihoda i potpunijeg obuhvata”, poručuju iz ministarstva. A u skladu s premijerovim najavama da neće uvoditi nove poreze, ovaj će se i dalje zvati – pristojba.

Novo vrijeme, nova uprava, nove limuzine

Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, smijenio je kompletnu upravu Hrvatskih autocesta nakon samo deset mjeseci rada. Nije provela restrukturiranje i samo je svojim svađama štetila tvrtki, spominje se u obrazloženju smjenjivanja. Poznavateljima prilika u HAC-u sve je više-manje poznato pa i tko će biti novi članovi uprave, a jedina nepoznanica trenutačno je to kakve će limuzine naručiti na “natječaju”. Audi ili BMW, pitanje je sad.

Premijer sam sebe uvjerava da nije povećao PDV

Premijer Zoran Milanović na sjednici Vlade ponovio je da “novih poreznih opterećenja neće biti, nije ih bilo ni do sada”. Premijer je doista uvjeren da ono što neprekidno ponavlja može postati istina.

Četiri puta uključio mikrofon pa se umorio

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, povlači se iz Sabora jer je zaključio da je nemoguće istodobno kvalitetno obavljati funkcije u stranci i u Saboru. Premda se Brkić predstavlja kao osoba velike radne energije, proizlazi da ne može pratiti ritam svojih prethodnika Branka Bačića i Ivana Jarnjaka koji su imali iste funkcije. Kritičarima je posebno upalo u oči da se Brkić požalio na obaveze u Saboru jer tamo dolazi vrlo rijetko. Slobodna Dalmacija objavila je podatak da je Brkić u godinu dana samo četiri puta govorio u Saboru, za što prima plaću od 17.000 kuna mjesečno. Za svako uključivanje mikrofona dobio je po 51.000 kuna.

Komentara 5

MO
morales
12:30 07.12.2012.

"A u skladu s premijerovim najavama da neće uvoditi nove poreze, ovaj će se i dalje zvati – pristojba." Ispravak netočnog navoda - on je čak rekao da su nas rasteretili. I to više puta. PDV su po njemu valjdaa povećali Slovencima, a ne nama.

ZZ
Zagreb Zagreb
13:56 07.12.2012.

Od svega je najgore kad zdravog covjeka proglase bolesnikom, ili pametnog budalom, a to ova vlast radi iz dana u dan. Oni nikako ne mogu shvatiti da iako su oni kukuriku vlada mi nismo kokosi.

SE
sestrićna
17:20 07.12.2012.

kukulelel ima odlična riješenja..porez na sve i proračun je super:)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?