Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenuli s porazom

Kauboji se opekli na samom početku, Katarci su ih razmontirali

Hrvatska - Katar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/17
07.08.2016.
u 15:55

Najbolji u hrvatskoj vrsti bili su Manuel Štrlek sa pet, Luka Stepančić sa četiri, te Ivan Čupić sa tri pogotka

Težak poraz hrvatskih rukometaša u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama u Riju. U 1. kolu kauboji su izgubili od svjetskih doprvaka Kataraca sa 23:30 (8:15).

Najbolji u hrvatskoj vrsti bili su Manuel Štrlek sa pet, Luka Stepančić sa četiri, te Ivan Čupić sa tri pogotka. Kod Kataraca Žarko Marković zabio je deset, a Rafael Capote šest pogodaka. 

Babićevi izabranici loše su krenuli u utakmicu, nakon deset minuta zabili s  tek dva pogotka. Kada su i došli u priliku za lagan pogodak ispriječio se Šarić.

U prvom poluvremenu katarski je vratar kaubojima obranio čak četiri sedmerca, a i petog je zaustavila vratnica, ali je Čupić zabio odbijanac. Katar je na odmor otišao sa sedam pogodaka razlike (8:15).

Agonija se produbila i u nastavku. Katarci su zabili tri pogotka u nizu i povećali prednost na deset pogodaka razlike (8:18). Bio je to znak za uzbunu.

Napokon su kauboji počeli loviti konce u igri i krenuli su smanjivati prednost suparnika.

Mogli su naši rukometaši u 12 minuti nastavka doći na pet pogodaka minusa, ali onda s nekoliko pogrešaka ponovno dozvolili suparnicima da se vrate na osam golova prednosti.

Sedam minuta prije kraja Katarci su ponovno otišli na deset pogodaka prednosti (18:28). Hrvati su do kraja susreta barem ublažili i ovako težak poraz od sedam pogodaka razlike - 23:30.  

Sljedeću utakmicu na olimpijskom turniru hrvatski rukometaši igraju protiv Argentine (srijeda 2.50 sati po srednjoeuropskom vremenu).

>>Šeici mijenjaju trenere kad se sjete, a miješaju se i u taktiku

Komentara 68

DU
Deleted user
15:41 07.08.2016.

Koji kauboji, tko gura te neke glupave nadimke.

ZA
zambezi
15:05 07.08.2016.

Nisu se stigli uigrat.

Avatar Inati_se_slavonijo
Inati_se_slavonijo
15:10 07.08.2016.

Ništa novo kad su naši rukometaši u pitanju,svaki turnir otvore u grču i sa puno muke tko god da je protivnik pa se onda dižu kako odmiče natjecanje.Ovo će biti jako teško dostići u drugom poluvremenu ali ništa nije izgubljeno,i da izgubimo tek je prva tekma i ima vremena za popravak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije