Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31. OLIMPIJSKE IGRE

Hrvati kratko zaustavili paradu zbog – fotografija

Hrvatska
Foto: Reuters
1/7
07.08.2016.
u 08:54

Pred ispunjenom Maracanom prodefiliralo 206 zastava, završno sa zemljom domaćinom Brazilom

Na mitskom stadionu Maracana, bez spektakularne scenografije i akrobatike što su nudili prethodni domaćini London i Peking, ali uz dojmljiv 50-minutni umjetnički program, otvorene su u Rio de Janeiru Igre 31. olimpijade, prve Olimpijske igre na tlu Južne Amerike.

No, zato je umjetnički dio priredbe završio sa snažnom porukom o nestajanju šuma i ledenjaka jer baš je Brazil, sa najvećom površinom netaknute šume, Najavljeno je i da će svaki sportaš sudionik, njih oko 10.500, posaditi jedno drvo i tako zahvaliti domaćinima na gostoprimstvu.

Premda je bilo i plesa, Maracana se nije pretvorila u sambodrom niti u Copacabanu pa parade stražnjica i dekoltea ipak nije bilo kako se to najavljivalo. Pred ispunjenom Maracanom prodefiliralo 206 zastava, završno sa zemljom domaćinom Brazilom.

Premda naši sportaši nisu imali dizajnersku opravu, već su nosili obične hlače i kockastu trenirku, njihove su kockice i s vrha stadiona bile vrlo prepoznatljive. Kao po nekom običaju, naši su se sportaši najviše naslikavali, pa su napravili i kratak zastoj parade.

Hrvatsku zastavu ponosno je nosio kapetan vaterpolske reprezentacije, aktualnih olimpijskih pobjednika, Josip Pavić. Među barjaktarima bili su i velikani svjetskog sporta u Andy Murray (V. Britanija), Rafael Nadal (Španjolska) i Michael Phelps (SAD). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije