Naslovnica Lifestyle Gourmet

Znate li kako se zapravo kuha tvrdo kuhano jaje? Evo ovako...

Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način.
30. prosinca 2018. u 07:00 20 komentara 31912 prikaza
jaje
Foto: Thinkstock

Ako već niste za Božić, možda ćete poželjeti puniti jaja za novogodišnji party. Ili vam je ponestalo francuske salate pa se spremate pripremiti novu turu?

Svečani make up zablistajte Mali trikovi koje želite znati: Evo kako 'složiti' savršeni blagdanski make up look

Bilo kako bilo, čak i ako ćete čekati tek Uskrs za nove doze kuhanih jaja, ovo je dobro znati u svakom trenutku. Ako imate nedoumice oko toga je li žumanjak dovoljno kuhan, ovi savjeti kuhara će vam pomoći.

Budite sigurni da su jaja koja upotrebljavate svježa. Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način. Ubacite jaje lagano u čašu s vodom. Ako potone do dna, jaje je dobro za konzumiranje, a ako ostane plutati na površini, bacite ga. 

Kada ste sigurni da su jaja koja se pripremate skuhati svježa, stavite ih u lonac s vodom. Neka voda prekrije jaja oko dva centimetra i poklopite. Kada voda proključa, odmah maknite lonac s vatre i ostavite tako poklopljeno da odstoji 15 minuta. Nakon toga izlijte vodu, jaja odmah uronite u hladnu vodu i očistite ljusku. 

Bol narodna medicina Trikovi naših baka: Je li ovo najbolji lijek protiv bolnog uha?

Pogledajte i galeriju Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

jaje
1 / 29
Iako ih nitko ne bi očekivao, brojne nevjerojatne situacije snimljene su kamerom te su zbog toga postale hit na internetu. Neki su prizori smiješni, a mnogi jezivi. U nastavku ih se prisjetite.

 

 

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

  • berija:

    A zašto bi netko kuhao tvrdo kuhana jaja? Ako su tvrdo kuhana, samo ih treba oguliti.

  • Vražji_Vrag_1:

    Ma nemoj. Ja stavim jaja u hladnu vodu i na vatru. Kada proključa, kuham 5 minuta i odmah pod hladnu vodu. I da, stavim jušnu žlicu soli u vodu da se lakše gule.

  • cigrovski.darko:

    Hvala, spasili ste mi život , reče salmonela, barem nekima koji budu jaja kuhali u visokoj đezvi sa malo vode.