Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
savjeti

Znate li kako se zapravo kuha tvrdo kuhano jaje? Evo ovako...

jaje
Thinkstock
30.12.2018.
u 07:00

Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način.

Ako već niste za Božić, možda ćete poželjeti puniti jaja za novogodišnji party. Ili vam je ponestalo francuske salate pa se spremate pripremiti novu turu?

Bilo kako bilo, čak i ako ćete čekati tek Uskrs za nove doze kuhanih jaja, ovo je dobro znati u svakom trenutku. Ako imate nedoumice oko toga je li žumanjak dovoljno kuhan, ovi savjeti kuhara će vam pomoći.

Budite sigurni da su jaja koja upotrebljavate svježa. Ako vam stoje u hladnjaku neko vrijeme i niste sigurni, uvijek možete provjeriti jesu li još uvijek dobra za uporabu i to na vrlo jednostavan način. Ubacite jaje lagano u čašu s vodom. Ako potone do dna, jaje je dobro za konzumiranje, a ako ostane plutati na površini, bacite ga. 

Kada ste sigurni da su jaja koja se pripremate skuhati svježa, stavite ih u lonac s vodom. Neka voda prekrije jaja oko dva centimetra i poklopite. Kada voda proključa, odmah maknite lonac s vatre i ostavite tako poklopljeno da odstoji 15 minuta. Nakon toga izlijte vodu, jaja odmah uronite u hladnu vodu i očistite ljusku. 

Pogledajte i galeriju Ovim se šokantnim situacijama nitko nije nadao, a uhvatila ih je kamera

jaje
1/29

 

 

Komentara 15

BE
berija
08:41 30.12.2018.

A zašto bi netko kuhao tvrdo kuhana jaja? Ako su tvrdo kuhana, samo ih treba oguliti.

DU
Deleted user
11:27 30.12.2018.

Hvala, spasili ste mi život , reče salmonela, barem nekima koji budu jaja kuhali u visokoj đezvi sa malo vode.

Avatar Duran Duran
Duran Duran
15:48 30.12.2018.

Kako skuhati jaje , koji domet edukativnog novinarstva. Linda jako si zgodna !😘

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije