Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'opet sam to napravila'

Žene, radite li ovo? Riješite se loših navika što prije

žena
Foto: Thinkstock
27.02.2014.
u 12:46

Ovo su neke od navika koje žene često rade, a ne znaju ili ne razmišljaju o tome koliko to može utjecati na njihov život.

Jeste li među onim ženama koje se trude imati zdrav život? Ako jeste, onda će vam ovo biti od koristi. Ovo su neke od navika koje žene često rade, a ne znaju ili ne razmišljaju o tome koliko to može utjecati na njihov život.

1. Često nosite štikle

Učinite uslugu svojim nogama i leđima i štikle nosite samo u posebnim prigodama. Alarmantno veliki broj žena nosi štikle svaki dan ili svaki drugi. I stručnjaci se slažu da nošenje štikli utječe na držanje, stvara veliki pritisak na zglobove, a može dovesti i do bolova u leđima i artritisa.

2. 'Vučete' sa sobom ogromnu torbu

Znate li da ženske torbe često teže i od dva do pet kilograma? Mnogi muškarci ostali bi prestravljeni proizvodima i stvarčicama koje žene nose sa sobom. Iako će mnoge žene reći da im baš sve to u torbi treba, treba voditi računa o tome da te teške torbe mogu lako uzrokovati bolove u leđima, ramena i vratu,a tijekom vremena bol se može proširiti i sve do nožnih prstiju. Dobra ideja bi bila jednom ili barem svaka dva tjedna napraviti "reviziju" sadržaja torbe i izbaciti sve ono nepotrebno. Možda biste mogle veliku torbu zamjeniti manjom kako ne biste došle u napast utrpati unutra sve ono što vam zaista nije potrebno.

3. Ne čistite lice prije spavanja

Dogodi se i najboljima. Čak i one žene koje jako paze na svaku sitnicu i posebnu pažnju pridaju njezi svog lica i tijela, ponekad zaspu s puderom na licu. Ostavljanje make upa na licu tijekom noći pozivnica je kožnim problemima. Lice trebate očistiti od masnoća i nečistoća koje su se nakupile kroz dan, u suprotnom riskirate prištiće, začepljenje pora, 'starenje' kože i nimalo bezazlene infekcije te čak iritacije oka. Držite pored kreveta proizvod za čišćenje lica i blazinice tako da i kada ste najumornije možete iz kreveta jednostavno posegnuti za tim i očistiti lice u trenu.

Foto: pixabay

4. Ispijate alkohol poput muškaraca

Ne pokušavajte pratiti muškarce kada je riječ o ispijanju alkohola. Znamo da ponekad žene mogu popiti i više od nekih muškaraca, ali bilo bi bolje ne ulaziti u takva "natjecanja". Osim što u prosjeku imaju manje kilograma od muškaraca, ženama treba više vremena za razgradnju alkohola te se brže napiju. Sve to ima i utjecaja na vašu jetru pa se držite svojih granica.

5. Nosite premali grudnjak

Preko 65 posto žena kupuje i nosi krivu veličinu grudnjaka. Neke iz neznanja, a neke misle da će tako više istaknuti grudi. No, nošenje premalog grudnjaka ima mnoge zdravstvene posljedice. Mogu nastati problemi u leđima, vratu i prsima, može doći do krivog držanja, iritacije kože pa čak i problema sa disanjem. Kako biste znali koja veličina grudnjaka vam pristaje, otiđite u specijaliziranu trgovinu donjim rubljem gdje će vas stručno izmjeriti i dati upute za kupnju grudnjaka. Obzirom da se naše tijelo mijenja, preporučuje se da na mjerenje odete jednom godišnje kako ne biste tijekom vremena "zapeli" u krivoj veličini.

6. Prejedate se zbog stresa

"Hrana je naš najbolji prijatelj". Nije točno. Žene su podložnije stresu nego muškarci, a često posežu za nečim slatkim ili bilo čime što im se nađe pod rukom kada su pod stresom. Jedno vodi prema drugome i kilogrami se brzo nakupljaju pa se opet stvara stres zbog nakupljenih kilograma. No, nisu samo žene te koje posežu za hranom u određenim emotivnim stanjima. Muškarci to rade kada su sretni, žene kada su uzrujane.

Pokušajte se koncentrirati na nešto i ne misliti na hranu.

Foto: pixabay

7. Premalo spavate

Koliko sati spavate tijekom noći? Znamo da je za zdravlje potrebno barem osam sati sna. Nije dobra ideja ako spavate mnogo manje tijekom tjedna pa onda nadoknađujete tijekom vikenda. Nedostatak sna imat će veći utjecaj na žene nego na muškarce, a osim zdravstvenih problema koje može uzrokovati i lošeg raspoloženja, izgledat ćete kao da vas je "valjak pregazio". To ne želite, zar ne?

>>Zzzzzz...Ovih 9 stvari o snovima sasvim sigurno niste znali

>>Pobijedite podočnjake bez da potrošite bogatstvo na skupe tretmane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije