Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Znate li pripremiti savršen pire krumpir? Doznajte što radite krivo

18. ožujka 2017. u 09:31 4 komentara 11595 prikaza
Pire krumpir, jelo
Foto: Shutterstock

Kremast, punog okusa, a tako jednostavan za pripremiti...Pričamo o pire krumpiru kojeg obožavaju i djeca i odrasli.

Odlično se sljubljuje s raznim umacima, ali i kremastim špinatom, šalšom od rajčica...

No, ako vam pire krumpir ne ispada uvijek savršeno, možda radite neku od ovih pogrešaka...

Vrsta krumpira

Zaista nije svejedno koji ćete krumpir birati za pečenje, a koji za pire. Mladi krumpir odličan je izbor za pečenje, ali nije za pire krumpir. Vjerojatno vam s enekoliko puta dogodilo da vam je pire od mladog krumpira bio "gumast" i ljepljiv. Birajte crveni krumpir, onaj "brašnasti" i već u startu poplačali ste si put za pripremu savršenog pirea. 

Prerano solite

Krumpir stavite u lonac s hladnom vodom. Kada voda proključa, tek tada dodajte sol. 

Maslac otopite sastrane

Maslac otopite u posebnoj zdjeli dok se krumpir kuha, dodajte mu toplo mlijeko ili vrhnje za kuhanje i pomiješajte sastojke prije nego ih dodate krumpiru. Tako će se lakše upiti u krumpir i okusi će se prožeti ravnomjernije. I nebojte se u pire dodati i malo muškatnog oraščića ili po želji vlasca, češnjaka...

>>5 pogrešaka koje radite kod pripreme hot - doga

Blizanci u karanteni
BLIZANCI U KARANTENI
Nulti pacijent iz Zagreba: Postao sam prvi ‘anonimni celebrity’ – mobitel zvoni, stižu poruke...
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
  • Pajdo:

    Moze netko prevest na Hrvatskome.

  • cika123:

    Radim skoro isto kao ovaj recept samo što još dodam jednu kuhanu mrkvu

  • Vezda-nam-nekak-bu:

    Piše: ¨Prerano solite - Krumpir stavite u lonac s hladnom vodom. Kada voda proključa, tek tada dodajte sol¨. Zašto bi bilo pogrešno sol dodati direktno u krumpir, nakon kuhanja i odlijevanja vode? Ako se voda ne soli, ne zagađuje se ... prikaži još! okoliš, a i smanjuje se potrošnja soli.