Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte već danas

Ukusan prilog: Evo kako ćete napraviti njoke od samo tri sastojka

shutterstock
28.12.2020.
u 07:00

Ne trebate koristiti nikakvu posebnu opremu, a sve što vam je potrebno od sastojaka su krumpir, jaja i brašno

Njoki su ukusan prilog koji odlično paše s raznim umacima i mesom, a zapravo ih je vrlo jednostavno napraviti kod kuće. Ne trebate koristiti nikakvu posebnu opremu, a sve što vam je potrebno od sastojaka su krumpir, jaja i brašno, kako prenosi Metro. Ovaj recept je za dvije osobe, a jednostavnim povećanjem sastojaka, moći ćete poslužiti više.

Sastojci:

250 grama krumpir
100 grama brašna
Jedno jaje

Kava, riža, tjestenina... jestivi dugo nakon roka:

1/3

Priprema:

  • Krumpir kuhajte oko 10 do 15 minuta, sve dok ne omekša. Kada ih skuhate, ogulite koru te sameljite krumpir drobilicom.
  • Stavite malo brašna na radnu površinu te na njega stavite krumpir. U krumpiru napravite rupu u koju ćete staviti jaje i malo brašna.
  • Polako mijesite te postupno dodajte ostatak brašna dok ne dobijete tijesto. 
  • Tijesto zatim oblikujte u valjke te narežite na malene komadiće. Dodajte ih u kipuću vodu te kuhajte dok ne počnu plutati na površini.

Zašto dan ne biste trebali započeti sa šalicom kave:

 

Ključne riječi

Komentara 2

CO
Content
13:10 28.12.2020.

Sol... Njoki...

MO
montello
17:41 28.12.2020.

nisam baš neki ljubitelj ali ok moze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije