Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekološka moda

Udobne, a mirišu kao bomboni – gumene cipele i torbice hit ljeta

cipele, štikle (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
18.04.2013.
u 11:44

Umjetni materijali od kojih je napravljena kolekcija cipela i torbica mirišu na slatkiše, a obuća ima i uložak protiv klizanja

Jason Wu, Vivienne Westwood, poznati brazilski brend Melissa, Furla, Armani, pa čak i Ugg... Dizajnerski svijet na koljenima je pred novim podatnim gumeno-silikonskim materijalima. Svijet gume više nije rezerviran za tmurne kišne dane i visoke čizme. Torbice, novčanici, neizbježne japanke, sandale, balerinke, čak i muške cipele, štikle – nove kolekcije i njihove posebne serije izrađene su od modernih akrilnih materijala u paletama boja od bež (poput druge kože) do pastelnih, neonskih i fluorescentnih.

Brazilska Melissa, u suradnji s vodećim dizajnerima, izbacila je kolekciju štikli i cipela na punu potpeticu (od 900 kuna, XYZ, Arena centar) u kontrastnim bojama, a Ugg, čiji su najprodavaniji proizvod zimske čizme, za ljeto je pripremio silikonsko-gumene japanke za 429 kuna. Ni Talijani, tradicionalni zagovornici i potpisnici kožnate obuće i torbi, nisu odoljeli zovu gume pa Furla već drugu sezonu otvara inačicom čuvene “bauletto” torbice u izdanju Candy bag. No ove je godine prati kolekcija sandala Jelly shoes s mašnama u kontrastnim bojama, balerinka i štikli. Armani Jeans pokleknuo je pred trendom i kožu zamijenio gumom na torbama (oko 1000 kuna, Peek and Cloppenburg).

>> Otvoren još jedan Shoebox u centru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije