Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šoping iza ponoći

U plesnim cipelama po mlijeko i povrće

trgovina
Arhiva Večernjeg lista
20.12.2010.
u 13:03

Najčešći su noćni kupci mladi, koji svrate po piće, slatkiš, sendvič, voće i povrće...

Rad trgovačkih centara do čak 22 sata ili produljeno blagdansko radno vrijeme nekih trgovačkih lanaca do 23 sata Hrvatima očito nije dovoljno. Barem ne onima koje smo susreli kako u sitnim noćnim satima kupuju kruh, mlijeko, nareske, voće i povrće... Uvijek nešto nedostaje u kući, treba nešto kupiti ili pak utažiti glad koja ne pita za vrijeme. 

Ne moraju rano ustati 

– Ujutro sam na faksu, popodne radim u kafiću, pa noću odlazim u trgovinu i kupujem namirnice, a i uvijek nešto zatreba pa je dobro da trgovina radi cijelu noć – kroza smijeh odaje studentica Katarina Katušić, koju smo zatekli u kupnji namirnica u zagrebačkom Konzumu koji radi cijelu noć. Užurbani noćni kupci pažljivo birajući svaki komad voća i povrća, s popisima u rukama ničime ne odaju da je pola jedan ujutro, vrijeme za kojeg većina građana već spava. Dapače, neki od njih već razmišljaju što će pripremiti idući dan za ručak... 

– Idemo s plesa pa smo navratile da kupimo namirnice potrebne za pripremu ručka. Kupile smo povrće, mlijeko i još nismo gotove. Zato sutra ne moramo ustajati rano, odmah se skuha ručak, a popodne moramo na posao – rekle su vesele prijateljice Nena Keser i Snježana Tomašić. 

Ni djeca ne pitaju koliko je sati. Ako u kući nema mlijeka i omiljenih namirnica, mama mora ići u noćnu nabavku. 

– Došla sam djetetu kupiti mlijeko i čokolino, pa usput kupujem i neke sitnice – u žurbi nam je otkrila Milana Bonovil. 

Među najčešćim noćnim kupcima ipak su mladi koji prije izlaska dođu kupiti piće, nakon posla sendvič ili pak namirnice za brzu večeru. 

Nema redova 

Najveće gužve vladaju vikendom kada noću vani ima najviše ljudi, a najbolje se prodaje osnovne namirnice poput mlijeka i kruha, ali i voća te povrća. No, ima i onih koji bi u ponoć “ubili” za samo jedan slatkiš. 

– Došle smo po čokoladu. Na Trgu ništa ne radi, a nama se jede čokolada. Inače, tako kasno kupujemo čokoladu i žvake – složne su bile prijateljice Anita Kunac i Mirela Polić. 

Kupnja u sitne noćne sate idealna je za one koji ne vole dugačke redove na blagajni i stresnu gužvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije