Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Trend u svijetu ljepote - kaktusova voda! Evo zašto je žene obožavaju...

Kaktusova voda zapravo potječe od voća koje raste na zelenim listovima biljke
06. ožujka 2019. u 20:13 1 komentara 890 prikaza
Kaktus
Foto: Getty Images

Kaktusova voda postala je jedan od omiljenih sastojaka za njegu kože, a stoga ne čudi da sve više kozmetičkih proizvoda sadrži upravo kaktusovu vodu koja obiluje  elektrolitima koji hidriraju kožu, a i bogata je antioksidantima, koji sprečavaju oštećenja od UV zraka.

Blizanci i pušenje loša navika Pogledajte ove identične blizance, možete li prepoznati koji od njih puši?

"Mali paketić" očuvanja zdravlja kože, sadrži taurin, aminokiselinu koja pomaže u sprječavanju stvaranja slobodnih radikala koji oštećuju stanice. Sadrži i betalain, snažni antioksidans koji usporava starenje kože i pomaže zadržati mekoću.

Kaktusova voda zapravo potječe od voća koje raste na zelenim listovima biljke. Voće se cijedi i pretvara u pire. Tekućina je slatkastog okusa i ima nekoliko zdravstvenih prednosti. 

"Ima malo kalorija, tek 18 u jednoj šalici i sadrži 4 grama ugljikohidrata i 159 mg kalija", kaže Dana Angelo White, sportska trenerica i autorica knjige Healthy Instant Pot Cookbook, piše Women`s Health.

“Prednosti za kožu se baziraju na velikom broju antioksidansa i protuupalnih svojstava. Voda kaktusa pomaže smanjiti natečenost i crvenilo, a istodobno hidrira kožu”, kaže dermatologinja Rachel Nazarian. “Ne postoji čaroban lijek protiv starenja, ali voda kaktusa može usporiti taj proces zahvaljujući vitaminima.”

Čišćenje lica sada znate Kako se čisti lice? Ovo pravilo od 60 sekundi postalo je hit na internetu

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu

Wienerberger
NOVA GENERACIJA GRADNJE
Od 2021. godine svi novoizgrađeni objekti morat će zadovoljavati standarde gotovo nula energetske učinkovitosti
  • Witman:

    Ak je netko ružan, ružan je. Nemre mu pomoć hektolitar kaktusne vode.