Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hidratacija

Trend u svijetu ljepote - kaktusova voda! Evo zašto je žene obožavaju...

Kaktus
Foto: Getty Images
06.03.2019.
u 20:13

Kaktusova voda zapravo potječe od voća koje raste na zelenim listovima biljke

Kaktusova voda postala je jedan od omiljenih sastojaka za njegu kože, a stoga ne čudi da sve više kozmetičkih proizvoda sadrži upravo kaktusovu vodu koja obiluje  elektrolitima koji hidriraju kožu, a i bogata je antioksidantima, koji sprečavaju oštećenja od UV zraka.

"Mali paketić" očuvanja zdravlja kože, sadrži taurin, aminokiselinu koja pomaže u sprječavanju stvaranja slobodnih radikala koji oštećuju stanice. Sadrži i betalain, snažni antioksidans koji usporava starenje kože i pomaže zadržati mekoću.

Kaktusova voda zapravo potječe od voća koje raste na zelenim listovima biljke. Voće se cijedi i pretvara u pire. Tekućina je slatkastog okusa i ima nekoliko zdravstvenih prednosti. 

"Ima malo kalorija, tek 18 u jednoj šalici i sadrži 4 grama ugljikohidrata i 159 mg kalija", kaže Dana Angelo White, sportska trenerica i autorica knjige Healthy Instant Pot Cookbook, piše Women`s Health.

“Prednosti za kožu se baziraju na velikom broju antioksidansa i protuupalnih svojstava. Voda kaktusa pomaže smanjiti natečenost i crvenilo, a istodobno hidrira kožu”, kaže dermatologinja Rachel Nazarian. “Ne postoji čaroban lijek protiv starenja, ali voda kaktusa može usporiti taj proces zahvaljujući vitaminima.”

Pogledajte i video Supernamirnice koje biste trebali imati u svom domu

Komentara 1

WI
Witman
21:08 06.03.2019.

Ak je netko ružan, ružan je. Nemre mu pomoć hektolitar kaktusne vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije