Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Pogledajte ove identične blizance, možete li prepoznati koji od njih puši?

Da bi stručno odredili promjene na licu istraživači su fotografije blizanaca pokazali timu od tri plastična kirurga kojima nije rečeno ništa o pušačkoj prošlosti blizanaca.
09. veljače 2019. u 16:30 8 komentara 23336 prikaza
Blizanci i pušenje
Foto: screenshot/youtube

Odlučili smo se podsjetiti koliko je pušenje štetno za zdravlje. Osim što je uzrok raznih zdravstvenih oboljenja, osobe koje puše imaju i druge posljedice "vidljive na vani", poput preuranjenog starenja lica, više bora i obješene kože, pokazala je usporedba jednojajčanih blizanaca u istraživanju koje je proveo Case Western Reserve University.

odličan razlog Ne pada vam na pamet vježbati? Ovo bi vas moglo `natjerati`

Prije nekoliko godina provedeno je istraživanje u kojem je sudjelovalo 79 parova blizanaca u dobi od 18 do 78 godina, a prosječna dob je 48 godina. Parovi blizanaca su raznoliki, neki su pušači dok drugi nisu nikada pušili, dok su u drugim parovima blizanaca oboje pušači, ali jedno od njih puši najmanje pet godina duže, piše Business Insider.

GALERIJA 7 namirnica koje biste trebali izbjegavati da smanjite rizik od raka

Blizanci i pušenje
1 / 10
Zaista je bitno što jedemo i unosimo u organizam i pritom se voditi onom da nije sve samo stvar okusa, nego svega što neka namirnica sadrži. 

Kako bi izdvojili druge faktore starenja poput izloženosti suncu, alkohola, prekomjerne težine i stresa na poslu istraživači su tražili navedene podatke svakog pojedinog blizanca. Da bi stručno odredili promjene na licu istraživači su fotografije blizanaca pokazali timu od tri plastična kirurga kojima nije rečeno ništa o pušačkoj prošlosti blizanaca.

dobro je znati Žene, jeste li jutarnji ili noćni tip? Doznajte koje su zdravije

Zaključili su kako su pušači, u usporedbi sa svojim blizancima, imali više "vrećica" ispod očiju i brade i bora oko usana. Među parovima blizanaca u kojima su oboje pušači, oni s dužim stažem pušenja imali su vidljivije tragove ove loše navike i lošije su ocjenjeni.

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar mileudarcina 1
    mileudarcina 1:

    Bilo bi jako ljepo kad bi autor ili tvorac ovog maloumnog pamfletića postavio fotografije svoje nane i njene sestre koja puši a koja ne puši, može i uže a i šire familije tak svejedno, samo neka postavi pa da komentiramo.

  • thu:

    Meni su seksi one kaj puše...