Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedite njegove upute

Talijanski chef otkriva: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

shutterstock
26.11.2020.
u 14:30

Bitno je kuhati umak jako dugo i odabrati odlično meso i vino.

Stefano Cilla, poznati talijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez umaka postoji samo jedan točan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. 

Prvo kaže kako je bitan odabir mesa - nabavite ono s malo većim postotkom masnoće i neka bude miješano, 1 kg govedine i 250 g svinjetine (za četiri osobe).

Ostali sastojci koji vam trebaju su:
Velika glavica luka
2 mrkve
100 g celera
Malo ružmarina
1,5 l pasirane rajčice
100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
200 ml dobrog crnog vina
Sol i papar
Tjestenina, on preporučuje samo špagete

Djevojka na tostu testirala koliko djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan!

Kako prenosi Huffpost, Stefano kaže da se ovaj umak mora kuhati oko 3 i pol sata kako bi se postigao najbolji okus.

Narežite povrće na male kockice, a zatim ga ubacite u lonac u kojem ste prethodno zagrijali maslinovo ulje. Dodajte grančicu ružmarina i kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta. Zatim dodajte meso, sol i papar te stavite na jaku vatru i kuhajte uz povremeno miješanje. 

Kada je meso dobilo smeđu boju, maknite ružmarin (ako ste koristili grančice), dodajte crno vino i pustite da alkohol ispari. Nakon toga vrijeme je da stavite i pasiranu rajčicu, a zatim slijedi kuhanje na laganoj vatri - tri sata i 30 minuta. 

Svakih 10-15 minuta promiješajte. Dodajte još začina po želji.

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3

Komentara 14

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
19:54 26.11.2020.

Glupost. Ovo nema blage veze sa pravim izvornim "Ragù alla Bolognese" umakom. Koga zanima neka pronađe na webu: "Accademia Italiana della Cucina - research and certify for historical purposes the one and only authentic Bolognese recipe- with a solemn decree issued on October 17, 1982, the official recipe for classic Bolognese was notarized and deposited at the Palazzo della Mercanzia in the city of Bologna, Italy."

BS
@bserver
00:16 27.11.2020.

Prije pedesetak godina bio sam mjesec dana gost jedne obitelji u Bologni. U samom početku su me pitali šta volim jesti, odgovor je bio "špageti bolonjez".. svi su se počeli smijati. Onda su mi objasnili da ne postoji jelo s tim imenom. Špageti milanez, špageti napolitani, špageti carbonara itd. A ja sam od tog dana svaki ručak dobio i špagete "bolonjez" 😉 .. dakle, špageti bolonjez postoje u cijelom svijetu osim u Italiji.

Avatar botoksmanija
botoksmanija
09:20 27.11.2020.

A Niko nije spomenuo da talijani kad rade bolonjez... a to je ragu od mesa da nikako ne koriste mljeveno meso već sitno rezana junetina na nož..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije