Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Talijanski chef otkriva: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

Bitno je kuhati umak jako dugo i odabrati odlično meso i vino.
Objava 26. studenoga 2020. 49230 prikaza
Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Komentara 14
  • Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
    Osvetnik Ernesta Fulira:

    Glupost. Ovo nema blage veze sa pravim izvornim "Ragù alla Bolognese" umakom. Koga zanima neka pronađe na webu: "Accademia Italiana della Cucina - research and certify for historical purposes the one and only authentic Bolognese recipe- with a solemn decree ... prikaži još! issued on October 17, 1982, the official recipe for classic Bolognese was notarized and deposited at the Palazzo della Mercanzia in the city of Bologna, Italy."

    19:54 26. 11. 2020.
  • @bserver:

    Prije pedesetak godina bio sam mjesec dana gost jedne obitelji u Bologni. U samom početku su me pitali šta volim jesti, odgovor je bio "špageti bolonjez".. svi su se počeli smijati. Onda su mi objasnili da ne postoji jelo s ... prikaži još! tim imenom. Špageti milanez, špageti napolitani, špageti carbonara itd. A ja sam od tog dana svaki ručak dobio i špagete "bolonjez" 😉 .. dakle, špageti bolonjez postoje u cijelom svijetu osim u Italiji.

    1 00:16 27. 11. 2020.
  • Avatar botoksmanija
    botoksmanija:

    A Niko nije spomenuo da talijani kad rade bolonjez... a to je ragu od mesa da nikako ne koriste mljeveno meso već sitno rezana junetina na nož..

    09:20 27. 11. 2020.
  • tragac:

    1,2 kg mesa, 1,5l rajčice u sos za 4 (četiri) osobe. Koliko pojedu te osobe?

    09:06 27. 11. 2020.
  • Đuroutegurović:

    a gdje je špek?ružmarin ni slučajno,kao ni crno vino,već bijelo,svinjetina isto nikako od faširanog.najbolje je meso od skroz prednjeg dijela prsa,tamo gdje nema kosti,al to mesari prvo prodaju pa se rijetko dobije.kakvih 1,5l pasirane rajčice??dakle izvorni i jedini pravi recept ... prikaži još! je oko 100 gr špeka na sitne kockice,to se stavi u posudu,bez ulja ili bilo čega,kad pusti masnoću,doda se koncentrat paradajza isto oko 100 grama,pusti se sve lagano karamelizirat,dodaje se oko 100 grama sjeckanog luka,isto toliko mrkve i stabljika celera stablaša,ne korijen,sve se lagano dinsta,pa se dodaje oko 600 grama faširanog isključivo samo junetine,ako nema prsa,može malo plećke i flama,ali neće bit ko prsa.pojača se vatra,zalije bijelim vinom,1,5 do 2 decilitra.zalijeva se temeljcem povrtnim,može i od povrtne kocke,oko 0,5 litre,kad sve pokuha,dovršava se s oko pola litre prokuhanog i malo ohlađenog mlijeka i pusti se zgusnut.probajte,to je original i nikako sa špagetima,uz ragu ide široka pašta,kako tko voli,tagliatelle ili nešto šire,najbolje doma umiješeno sa špinatom.polizat ćete kuhaču i lonac.

    7 21:37 26. 11. 2020.
  • montello:

    odlično

    18:30 26. 11. 2020.
  • Recite što mislite!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.