Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slijedite njegove upute
Povratak na članak

Talijanski chef otkriva: Ovo je jedini ispravni recept za pripremu bolonjez umaka!

Bitno je kuhati umak jako dugo i odabrati odlično meso i vino.

Komentari 14

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
19:54 26.11.2020.

Glupost. Ovo nema blage veze sa pravim izvornim "Ragù alla Bolognese" umakom. Koga zanima neka pronađe na webu: "Accademia Italiana della Cucina - research and certify for historical purposes the one and only authentic Bolognese recipe- with a solemn decree issued on October 17, 1982, the official recipe for classic Bolognese was notarized and deposited at the Palazzo della Mercanzia in the city of Bologna, Italy."

VL
BS
@bserver
00:16 27.11.2020.

Prije pedesetak godina bio sam mjesec dana gost jedne obitelji u Bologni. U samom početku su me pitali šta volim jesti, odgovor je bio "špageti bolonjez".. svi su se počeli smijati. Onda su mi objasnili da ne postoji jelo s tim imenom. Špageti milanez, špageti napolitani, špageti carbonara itd. A ja sam od tog dana svaki ručak dobio i špagete "bolonjez" 😉 .. dakle, špageti bolonjez postoje u cijelom svijetu osim u Italiji.

VL
Avatar botoksmanija
botoksmanija
09:20 27.11.2020.

A Niko nije spomenuo da talijani kad rade bolonjez... a to je ragu od mesa da nikako ne koriste mljeveno meso već sitno rezana junetina na nož..

VL
DU
Deleted user
09:06 27.11.2020.

1,2 kg mesa, 1,5l rajčice u sos za 4 (četiri) osobe. Koliko pojedu te osobe?

VL
DU
Deleted user
21:37 26.11.2020.

a gdje je špek?ružmarin ni slučajno,kao ni crno vino,već bijelo,svinjetina isto nikako od faširanog.najbolje je meso od skroz prednjeg dijela prsa,tamo gdje nema kosti,al to mesari prvo prodaju pa se rijetko dobije.kakvih 1,5l pasirane rajčice??dakle izvorni i jedini pravi recept je oko 100 gr špeka na sitne kockice,to se stavi u posudu,bez ulja ili bilo čega,kad pusti masnoću,doda se koncentrat paradajza isto oko 100 grama,pusti se sve lagano karamelizirat,dodaje se oko 100 grama sjeckanog luka,isto toliko mrkve i stabljika celera stablaša,ne korijen,sve se lagano dinsta,pa se dodaje oko 600 grama faširanog isključivo samo junetine,ako nema prsa,može malo plećke i flama,ali neće bit ko prsa.pojača se vatra,zalije bijelim vinom,1,5 do 2 decilitra.zalijeva se temeljcem povrtnim,može i od povrtne kocke,oko 0,5 litre,kad sve pokuha,dovršava se s oko pola litre prokuhanog i malo ohlađenog mlijeka i pusti se zgusnut.probajte,to je original i nikako sa špagetima,uz ragu ide široka pašta,kako tko voli,tagliatelle ili nešto šire,najbolje doma umiješeno sa špinatom.polizat ćete kuhaču i lonac.

VL
MO
montello
18:30 26.11.2020.

odlično

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.