Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka s revera

Svi premijerkini broševi vrijede oko trideset tisuća kuna

kosor
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/8
15.03.2010.
u 08:31

Premijerkini broševi često nisu skupocjen nakit, nego cijenom pristupačni broševi kakve si može priuštiti jedna dama.

Broševi Jadranke Kosor odavna su zapeli za oko hrvatskoj javnosti, a posebno nakon što je postala premijerka. U početku su ljubav prema broševima zapažali samo oni oštra modnog oka ili ljubitelji nakita, a danas i manje upućeni znaju da Jadranka Kosor ima u kolekciji mnoštvo broševa. Nagađalo se o cijeni i šuškalo da su skupocjeni, a izdvajalo se one moćnog imena Swarovski. Dok su neki govorili o skupoći, drugi su tvrdili da nije presudna cijena broša, nego poruka koju nose, baš kao što je bilo s Madeleine Albright, američkom državnom tajnicom. Čini se da su potonji u pravu. Naime, premijerkini broševi često nisu skupocjen nakit, nego cijenom pristupačni broševi kakve si može priuštiti jedna dama, bižuterija s ponekom iznimkom zlata ili, uistinu, skupocjenih kristala. Potvrdio nam je to i Mario Nokaj, predsjednik Fajna, udruge autora nakita.

– Teško je pouzdano reći prema slici, ali čini se da je osnovni premijerkin izbor srebro i bižuterija te da novčana vrijednost nije u prvom planu koliko poruka koju želi prenijeti.

Iako upozorava da sa simbolikom treba oprezno te ne treba ostavljati previše prostora mogućim krivim interpretacijama, Nokaj ističe da izravan pristup, kao što je broš u obliku Hrvatske, sve govori. Dok će zaljubljenici u visoku modu istaknuti da bi modna ikona u svojoj kolekciji trebala imati samo skupocjene i profinjene komade, običan će građanin zacijelo biti sretan što i premijerka na neki način – štedi i na sebi!

Zlatari premijerki zamjeraju što na reveru ne promovira domaće broševe

– Zahvaljujemo premijerki što je skrenula pozornost na nakit i kako se njime može komunicirati. No važno je reći da premijerka nosi bižuteriju i uvozni nakit jer se uz ovakva davanja zlatarima ne isplati ni proizvoditi. Nakit nije luksuz, nego tradicija i naslijeđe – ističe Nokaj nadajući se da će ih premijerka shvatiti.

Naime, zlatarima je trn u oku porez na luksuz.
– Plaćamo porez na luksuz pa smo opterećeni s 58 posto različitih poreza. Zlatni i srebrni nakit proglašen je luksuzom. A od čega bi drugog zlatari trebali izrađivati nakit? – pita se Nokaj.

Premijerka, čini se, kroji mišljenje ljubitelja nakita pa je u modu vratila bisere koji se sve više traže.
Zlatari se nadaju da će se premijerka ubuduće koristiti uslugama domaćih zlatara, čime bi pomogla hrvatskim obrtnicima, a vjeruju da bi na taj način njihov rad stekao i veću popularnost među građanima.

Ključne riječi

Komentara 109

PR
Pravedni.
14:17 15.03.2010.

....parola... Ne, cekaj... zahvaljujuci mudroj i ispravnoj politici Franje Tudmana. Ne, cekaj... zahvaljujuci mudroj i ispravnoj politici Ive Sanadera. Ne, cekaj... zahvaljujuci mudroj i ispravnoj politici Jadranke Kosor. Malo me manta taj vaš kult licnosti, samo se šaltate sa jednogdnog politicara na drugog.

OB
-obrisani-
14:20 15.03.2010.

Ajme ljudi pa jeste li vi normalni????Vi ne shvacate da je ona prvo zena pa tek onda premijer!!!!A radi nista drugo nego kao i sve ostale zene-pokazuje ono sto ima a to su brosevi.....U ime naroda,zlopatnika u sistemu,radi najbolje!Zamislite da se jedan bros svidi Obami?Eto milijardi na lepe broseve....Salim se naravno,ovde me mnogi ne znaju pa ce pomisliti........?????

OB
-obrisani-
21:26 15.03.2010.

Zna Jaca ! Previse vrijedni brosevi umanjuju vrijednost noga ispod brosa !.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije