Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što se događa

`Suprug i ja u krevetu smo - stranci. Zadnje vrijeme odbija seks sa mnom`

Shutterstock
25.11.2018.
u 21:24

Svakako bi trebalo ostvariti otvorenu komunikaciju po ovom pitanju i doznati u čemu je problem te pokazati podršku i razumijevanje.

"Devetnaest godina smo u braku i, do sada, nije bilo posebnih problema. Brak, kao brak. Međutim, unatrag nekoliko mjeseci muž odbija seks sa mnom. Kaže da je umoran, okrene se na drugu stranu i zaspe. Mislim da se ništa posebno nije promijenilo u našem odnosu, osim što smo u krevetu kao stranci. Imate li neki savjet, kako da oživim naš seksualni život?"

Ovo pitanje upućeno je psihoterapeutkinji Vahidi Djedović na portalu Azra.ba

"Na prvu sam pomislila da se radi o krizi srednjih godina i da ima mladu ljubavnicu. Međutim, ako je ova pretpostavka isključena (ako nije promijenio životne navike i kući dolazi u uobičajeno vrijeme), postoji još nekoliko razloga zašto muškarci odbijaju seks: Muškarci su, prije svega, vizualna bića i jako im je važno kako njihova partnerica izgleda. Prema istraživanjima, trećina ispitanika odbija seks zato što ih njihova partnerica fizički ne privlači. Neke žene, nakon što se udaju i rode djecu, zanamare svoj izgled. Ako bi ovo mogao biti razlog, onda je vrijeme da se posvetite svome izgledu, " odgovorila je Djedović. 

Dodala je kako zaista može biti i da je suprug nesretne gospođe samo umoran ako ima previše poslovnih obveza. Kada muškarci odbijaju seks, to u većini slučajeva nema veze s njihovim partnericama, nego ima veze s njima samima. Stoga je bitno razlučiti razloge za odbijanje seksa, i ako je riječ o umoru i nezainteresiranosti zbog brojnih obveza, potrebno je razumijeti tu situaciju i pomoći partneru da lakše prebrodi teško razdoblje. Svakako bi trebalo ostvariti otvorenu komunikaciju po ovom pitanju i doznati u čemu je problem te pokazati podršku i razumijevanje. 

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti  

Ključne riječi

Komentara 8

BL
bljak007
22:19 25.11.2018.

današnje žene više vremena provode na facebooku nego da se posvete obitelji, pa onda kukaju. ŽENE samo naprijed facebook vam je budućnost.

DU
Deleted user
21:50 25.11.2018.

Danak današnjem načinu života..... trčimo za novcem ili karijerom, a ne vidimo da nam ono najvažnije klizi iz ruku.... u uredu odradiš svoje, ako možeš ostaviš brige pred vratima svoga doma... kuća je spas... ili bi morala biti najugodnije mjesto.... Zato, posvetimo malo vremena svojoj ženi ili mužu... malo provoda, šetnja, večerica... makar pizza... ljudi, ugodite malo i sebi, ne samo djeci i šefovima.....

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
00:35 26.11.2018.

Namirila se ona negdi već

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije