Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poput Snjeguljice

Opasan trend: Ova dijeta nije zdrava, ne želite tako izgledati!

mršavljenje
Foto: Thinkstock
03.03.2018.
u 16:20

Opasni trend počeo se širiti u Japanu gdje tinejdžerice pate za mršavošću te im je cilj imati tanak struk poput Snjeguljice iz crtića

Koliko god je internet koristan, često nam pokazuje koliko je zapravo i opasan. Dokaz tome i je i jedan od posljednjih trendova koji se širi među mladim djevojkama, a naziva se 'Snjeguljica dijeta'.

Riječ je o dijeti kojoj je za cilj postići indeks mase 18 što je na BMI ljestvici znak za pothranjenost.

Opasni trend počeo se širiti u Japanu gdje tinejdžerice pate za mršavošću te im je cilj imati tanak struk poput Snjeguljice iz crtića. Nakon Japana, trend se počeo širiti i u druge države Twitterom.

– To je jedna jako opasna i zastrašujuća dijeta. Ako vam indeks tjelesne mase padne ispod 18, izravno ugrožavate vlastito zdravlje i funkcioniranje organizma – upozorila je nutricionistica Lyndi Cohen.

Žene i djevojke koje prihvaćaju ovaj 'izazov' i odlučuju se na ovakvu dijetu trebaju potražiti stručnu medicinsku pomoć, savjetuje Cohen.

– Poremećaji u prehrani mogu dovesti do mentalnih bolesti uključujući i depresiju – kaže nutricionistica.

Komentara 2

IL
ilijan
16:36 03.03.2018.

Tanak struk i pozamašno poprsje i guzu...

Avatar Ada
Ada
16:26 03.03.2018.

Siromašni bi jeli, a nemaju što, a bogati se izgladnjuju da bi se sami sebi više svidjeli. Zaista Sotona hoda ovom Zemljom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije