Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Stručnjaci otkrili: Evo kako očistiti cijelu kuću bez jakih kemikalija

shutterstock
06.04.2021.
u 07:00

Za tapecirani namještaj, pospite sodu bikarbonu na tkaninu, a zatim usišite kako biste uklonili mirise.

Opet je to doba godine. Vrijeme je toplije i krećemo se pripremati za više vremena na otvorenom. Međutim, uvijek prvo moramo razmišljati o proljetnom čišćenju doma. Ove godine zamijenite proizvode s jakim kemikalijama za prirodne proizvode uz savjete koje prenosi Real Simple.

Kupaonica
Pomiješajte 1 žlicu tekućeg sapuna i 1/3 šalice sode bikarbone te upotrijebite meku četku za ribanje umivaonika. Dvaput mjesečno obrišite s nekoliko kapi limunovog ulja kako biste spriječili nakupljanje kamenca.

Nanesite 2-4 kapi ulja čajevca na mrlje na podu. Obrišite višak ulja krpom i utrljajte alkoholni ocat. Za zahod, dodajte 2 žličice ulja čajevca i 2 šalice vode u bočicu s raspršivačem. Protresite, poprskajte duž unutarnjeg ruba zahoda, pustite da odstoji 30 minuta i oribajte.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Kuhinja
Prerezanu polovicu limuna umočite u sodu bikarbonu i pomoću nje nježno ribajte kuhinjske pultove. Obrišite mokrom spužvom i osušite. Za štednjak, pomiješajte nekoliko kapi tekućeg sapuna u 2 šalice vruće vode i dobro oribajte.

Utrljajte limunov sok na sudoper i ostavite da odstoji preko noći, a zatim obrišite mokrom krpom. 

Dnevna soba
Pomiješajte 1/4 šalice tekućeg sapuna i 2 litre tople vode, dodajući 1/4 šalice alkoholnog octa za površine koje su posebno masne. Ovom smjesom operite svoje podove i pustite ih da se osuše.

Za tapecirani namještaj, pospite sodu bikarbonu na tkaninu, a zatim usišite kako biste uklonili mirise. Za čišćenje kože pomiješajte 2 kapi tekućeg sapuna i 1 litru tople vode i nanesite vlažnom spužvom, a zatim osušite.

Tijekom pandemije riječ 'molitva' bila najčešće pretraživani pojam na Googleu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije