Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za uredan dom

Spremni dočekajte jesen i povratak u školu: 6 stvari koje je najbolje sada pospremiti

Shutterstock
29.08.2023.
u 16:30

Iako je uvijek dobra ideja imati doma neki stariji smartphone ili računalo, ako su deset ili više godina stari vjerojatno vam više neće koristiti i ne trebaju zauzimati dragocjenosti skladišni prostor.

Iako ljeto još traje, kao i svake godine završiti će prije nego što se snađemo i morati ćemo se suočiti s povratkom u školu, krajem godišnjih i početkom brojnih obaveza. A da vas sve to ne dočeka nespremne, sada je pravo vrijeme za početi sa pospremanjem nereda. Evo kojih šest stvari stručnjaci savjetuju da pospremite prije nego počne jesen.

1. Prošlogodišnji školski pribor

Školski pribor ne traje vječno, pribor za likovni već se osušio, a olovke su se potrošile i popucale. Pogledajte što sve trebate baciti, a što dijete može ponovno koristiti ove kolske godine; poput torbe, registratora, pernice ili kutije za ručak.

2. Odjeća koju je dijete preraslo

Ako imate djecu, ljeto je pravo vrijeme da im pregledate ormare i provjerite u što više ne stanu. Odjeća u dobrom stanju može se i donirati ili nekome proslijediti, a kada to napravite pregledajte što je ostalo i procijenite što je još potrebno za jesen i povratak u školske klupe.

3. Vaša odjeća za posao

Koliko se god teško rastajete od svojih odjevnih predmeta, nitko ne treba deset različitih zimskih vunenih suknji ni poslovnih odijela. Te stvari mogu zauzeti puno prostora u ormaru, a mogli biste ga iskoristiti za više ležernih komada. Svakako bacite komade koji više nisu nosivi, koji su vam premali ili preveliki, imaju fleke ili su poderani.

4. Kartonske kutije i ambalaža

Ako često naručujete stvari online, a kutije čuvate jer ste mislili tražiti povrat, sada je pravo vrijeme da ih se riješite. Isto savjetuje i stručnjak Todd Lamson iz tvrtke The Junkluggers koji kaže da je kartonske kutije najbolje odmah bacati jer inače brzo preuzmu skladišni prostor. Također, napominje, kartonske kutije mogu privući i razne bube i štetočine, tako da je njihovo i pitanje čistoće.

5. Stara elektronika

Iako je uvijek dobra ideja imati doma neki stariji smartphone ili računalo, ako su deset ili više godina stari vjerojatno vam više neće koristiti i ne trebaju zauzimati dragocjenosti skladišni prostor. “Budući da se djeca vraćaju u školu, trebati će vam dodatni prostor u ormarima i skladišni prostor u cijelom domu pa predlažem da bacite sve neiskorištene ili zastarjele elektroničke predmete,” kaže Lamson. "Samo svakako izbrišite podatke i reciklirajte baterije":

6. Garaža ili ostava
Garaže i ostave brzo postaju odlagalište za razne stvari koje ne želite po kući pa Lamson savjetuje da prije nego što za to postane prehladno odvojite sat ili dva i očistite te prostorije. "To može uključivati bacanje neiskorištene sportske opreme, starih uređaja, igračaka koje su djeca prerasla i starih ili polomljenih blagdanskih ukrasa koje nećete koristiti iduće sezone", rekao je za Real Simple.

Majka snimila čišćenje prljave sobe svoje kćeri pa potaknula raspravu: 'Što je ovo?!'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije