Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potrebno ili ipak ne?

Škola u Španjolskoj uvela program koji dječaje uči kućanskim poslovima; reakcije su podijeljene

Facebook/ Colegio Montecastelo
24.09.2020.
u 15:30

Neki smatraju da ovome nije mjesto u školi, već da se treba učiti kod kuće.

Jedna škola u Španjolskoj, Colegio Montecastelo, odlučila je stati na kraj mišljenju koje vlada u nekim zemljama kako bi kućanske poslove trebale raditi samo žene. Boreći se za jednakost spolova uveli su program koji dječake uči nekim svakodnevnim obavezama i poslovima poput čišćenja, kuhanja, pa čak i šivanja. 

Reakcije na ovaj potez su različite - dok neki podržavaju odluku škole jer smatraju da u današnje vrijeme nije uredu da sve kućanske obaveze obavlja žena, drugi smatraju da ovome nije mjesto u školi. Po njihovom mišljenju, to bi se trebalo učiti od malih nogu - kod kuće, prenosi Bored Panda.

U galeriji pogledajte što sve uče raditi:

1/8

Osim školskog osoblja koje volontira kako bi dječake naučilo ovim stvarima, uključili su se i očevi nekih učenika.

Stručnjak za odnose i osnivač portala 'The Modern Man' koji savjetuje muškarce, Dan Bacon, prokomentirao je ovaj program. "Pomozite u obavljanju kućanskih poslova iz ljubavi. Nemojte dopustiti da vaša žena, djevojka, majka ili sestra doživi stres jer nakon svih poslovnih obaveza mora srediti i kuću - potpuno sama." Obratio se i ženama i rekao da kada primijete da muškarci pomažu oko doma, cijene taj trud i ne uzimaju to zdravo za gotovo zbog toga što društvo i dalje na to gleda tradicionalno.

Dječaci će u sklopu programa naučiti očistiti dom, šivati koncem, skuhati neka osnovna jela, ispeglati i oprati odjeću, ali i aranžirati cvijeće.

Mlada majka otkrila odličan trik slaganja posteljine: Zauzima manje mjesta u ormaru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije