Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Rotiraju li se zmije? Ova fotografija odmah će vam pokazati jeste li pod stresom

Ovisno o brzini rotiranja zmija, ova optička iluzija otkriva vam jeste li pod stresom.
08. kolovoza 2020. u 07:00 9 komentara 50954 prikaza
Foto: Pinterest

Iako najčešće služe zabavi i otkrivanju zanimljivih činjenica o našim osobnostima i karakteristikama, ponekad imaju mnogo širu primjenu pa mogu poslužiti čak i u raznim tehnologijama, ali i medicini.

- Optičke iluzije mogu otkriti i jeste li pod stresom - tvrdi prof. Akiyoshi Kitaoka sa Sveučilišta Ritsumeikan u Kyotu. On je napravio optičku iluziju ‘Rotirajuće zmije’ koja može utvrditi jeste li pod stresom, a sve što trebate napraviti je pogledati u sljedeću ilustraciju.

 | Autor : Pinterest Foto: Pinterest

- Ako dugo promatrate krugove, a oni ostanu nepomični, to je dobar znak jer upućuje na to da ste vrlo smireni i opušteni - kaže Kitaoka. - No ako vam se čini da se krugovi polako vrte, to je signal da ste umorni i treba vam predah. -

No svakako je najgore kada se ljudima krugovi vrte velikom brzinom jer to upućuje na to da su pod iznimno velikim stresom te je preporučljivo da se posavjetuju s liječnikom.

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Optička iluzija Jeste li vozač koji krši pravila ili igrate na sigurno? Odgovor će vam otkriti ova fotografija Iluzija Igrate na sigurno ili ste spremni na rizik? Otkrit će vam ova fotografija! što prvo vidite Koju vašu osobinu prijatelji i kolege najviše vole? Otkrit će vam ova fotografija Gorenje Pametni savjeti Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti
Korisno
Šetnjom protiv kilograma: Stručnjakinja otkrila 8 savjeta za lakše mršavljenje 'u hodu'
Auro Domus
KRIPTO-BUDUĆNOST
5 predikcija koje se očekuju na tržištu kriptovaluta u 2021. godini
 • zg_dubrava:

  kad želiš namjestis pogled da se vrti ili ne...stvarno glupost koja nema veze sa stresom.

 • Avatar pajo02
  pajo02:

  Ovo nema veze sa stresom evo ovako ako se slika gleda iz blizine ona se pomice ako gledamo iz daljine ona miruje u stvari to je opticka varka zavisi iz kojeg se kuta gleda.sve u svemu nema veze sa stresom.

 • cleanmaster:

  ja nevidim nikakve zmije a kamoli da nesto rotira...o cemu vi to...