Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i jednostavno

Redovito čistite tipkovnicu računala od bakterija, uz ovaj jedan predmet ne može biti jednostavnije

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
17.08.2021.
u 07:00

Znate li da tipkovnica može sadržavati više bakterija od zahodske školjke?

Kako bi produžili vijek trajanja računala, ali i zaštitili sebe od bakterija, redovito trebate čistiti tipkovnicu. Ona je jedan dio koji najviše dodirujemo, a neka istraživanja su pokazala da upravo zato može imati više bakterija od zahodske školjke.

Naravno, treba paziti kako se to radi da ne biste oštetili funkcije, pa umjesto da koristite razna sredstva samo uzmite sušilo za kosu, krpicu i alkohol.



Za uklanjanje mrvica, prašine i ostale prljavštine prvo ugasite računalo i izvadite sve žice. Upalite sušilo za kosu i stavite ga na opciju da puše samo hladan zrak. 

Sa svake strane tipkovnice ga držite nekoliko sekundi, a jednom kada vidite da više nema nikakvih mrvica, krenite dalje s čišćenjem. Uzmite suhu krpicu od mikrofibre i laganim pokretima obrišite ekran, a zatim na jedan manji dio nje ili na štapić za uši nanesite alkohol i pređite preko tipkovnice kako biste uklonili masne mrlje koje nisu otišle sušilom. 

Još jednom sve obrišite suhom krpicom i to je to, prenosi FabHow.

Zoran Šprajc nasmijao obožavatelje videom s odmora:

Izbjegavajte čistiti pretjerano - sterilni domovi nisu uvijek najzdraviji

Ilustracija
1/1
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:18 17.08.2021.

Uvijek.cistim redovito

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije