Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Otkrijte impresivnu kuću u Ravnoj Gori jedinstvenog krova

wienerberger
Foto: Wienerberger
1/6
26.03.2024.
u 15:53

Spoj inovacije i tradicije u savršenoj harmoniji

Ravna Gora, mjesto poznato po svojoj netaknutoj prirodi i mirnom životu, postala je bogatija za arhitektonsko djelo koje uspješno spaja inovaciju s tradicijom. U središtu ove priče je impresivna kuća koja ponosno nosi krov od Tondach crijepa Planoton 18, simbolizirajući trajnost i estetiku u svakom smislu. Ovaj projekt, pod vodstvom arhitekta Dinka Uglešića, postavlja nove standarde u gradnji, naglašavajući važnost kvalitetnog krovišta u arhitekturi.

Foto: Wienerberger

Kosi krov samo je nakratko bio zasjenjen umirujućim linijama ravnog krova, koristi njegove primjene značajne su u odnosu na ravni. Danas je ta tema (ponovno) vrlo aktualna, pogotovo u kontekstu nestabilnih klimatskih uvjeta i globalnom rastu temperature zraka. Isto tako, unatoč blještavilu suvremenih težnji i materijala, ambijent u kojem građevina nastaje i iznimno bitni odgovori u tradiciji pristupa, kolektivne su vrijednosti koji bi u današnjem moru bezličnosti i nekritičnosti mogle biti putokazi pravilnijeg, primjerenijeg oblikovanja. Iako je projektom bio predviđen aluminijskim lim, pokrov krovišta se zbog tadašnjeg stanja na tržištu prilagodio unaprijed definiranoj vrijednosti investicije pa se alternativno rješenje, tako reći, nametnulo samo od sebe. Općenito, crijep je proizvod od prirodnog materijala, a konkretan model diskretnih je linija i pridonosi traženom kontrastu projektiranih površina.“ – istaknuo je arhitekt Dinko Uglešić

Foto: Wienerberger

Projekt kuće u Ravnoj Gori izdvaja se ne samo po svom inovativnom pristupu gradnji, već i po naglasku na krovu kao ključnom elementu dizajna. Upravo krov, izrađen od Tondach crijepa Planoton 18, postaje simbol trajnosti i estetske vrijednosti, dok istovremeno osigurava maksimalnu funkcionalnost i energetsku efikasnost. Na ovoj razini poimanja krova potrebno je odgovoriti i na najstrože zahtjeve moderne arhitekture te ponuditi visoko kvalitetna rješenja. Vođeni takvim idejama, ali i novim tehnologijama, inovativnošću i održivošću, nastali su moderni Tondach crjepovi kao što su Contiton 9 (Saturn), Planoton 30 (Plan 30), Planoton 18 (Plan 18) i Planoton 10. Minimalističkim dizajnom te čistim i pravocrtnim linijama ovi crjepovi će suvremenu arhitekturu savršeno uklopiti u neposredno urbanističko okruženje. Tondach glineni crijep spaja najbolje od trajnog tradicionalnog materijala i moderne tehnologije proizvodnje.

Foto: Wienerberger

Ova šarmantna kuća nije samo dom; ona je dokaz kako moderna tehnologija i tradicionalni materijali mogu zajedno raditi u stvaranju održivih i vizualno impresivnih prostora. Zahvaljujući viziji arhitekta Dinka Uglešića i kvaliteti Tondach crijepa, kuća u Ravnoj Gori je djelo koje čini spoj inovacije i tradicije u savršenoj harmoniji. Više o Tondach crijepovima saznajte na stranici wienerberger.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije