Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA LJETNE ZABAVE

U čemu griješite kada radite svoje omiljeno piće?

Džin-tonik
Thinkstock
30.05.2017.
u 15:33

Donosimo savjete koji će vam pomoći zadovoljiti nepce, a vaše prijatelje oduševiti umijećem pravljenja ovog ukusnog pića

Džin-tonik savršeno je piće za ljetne vruće dane, no mnogi griješe u pravljenju ovog osvježavajućeg eliksira.

Donosimo savjete koji će vam pomoći zadovoljiti nepce, a vaše prijatelje oduševiti umijećem pravljenja ovog ukusnog pića.

1. Bitna je čaša

Iako ćete možda posegnuti za 'običnim' širokim čašama, za savršen džin-tonik preporučuju se čaše za vino s dugačkim stalkom.

2. Dodajte puno leda

Dodajući led okus džin-tonika neće ishlapiti. A ako mislite kako ste pretjerali s ledom - dodajte ga još malo!

3. Kvaliteta džina

Birajte samo najbolje za sebe, pa pripazite na kvalitetu pića. Preporučuje se tonici bez dodatnih okusa kako bi naglasak stavili na okus samog džina.

4. Koliko džina, a koliko tonika?

Džin-stručnjaci kažu kako je savršen omjer palac džina i 3/4 tonika.

5. Ukrašavenje/dodaci

Iako će mnogi posegnuti za limunom, ukrašavanje timijanom ili dodatak anisa ili naribanog đumbira poboljšat će okus džin-tonika i učiniti ga savršeno toplim i začinjenim. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije