mljac!

RECEPT DANA Jednom kad probate ove kekse s komadićima čokolade, zaboravit ćete na sve druge recepte!

@fooduice.baking/Instagram
30.08.2025.
u 07:03

Poslužite ih uz čašu mlijeka, šalicu kave ili kakaa – i uživajte u klasičnom desertu koji nikad ne izlazi iz mode.

Postoji nešto posebno u toplom, domaćem keksu s komadićima čokolade. Hrskavi rubovi, mekana sredina i rastopljeni čokoladni komadići recept su za sreću u svakom zalogaju. Ovi keksi su idealni za popodnevnu pauzu, desert nakon ručka ili kao slatko iznenađenje za drage ljude. Priprema je jednostavna, a rezultat nepogrešivo ukusan. Recept je s food bloga @fooduice.baking. Uživajte! 

Sastojci:

  • 313 g višenamjenskog brašna
  • 1 ½ žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 150 g smeđeg šećera
  • 50 g šećera
  • 2 hladna jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 225 g maslaca, lagano omekšanog
  • Prstohvat soli
  • 250 g poluslatkih čokoladnih suza 
  • 200 g tamnih čokoladnih ljuskica

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite lim papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kukuruzni škrob. Stavite sa strane. U drugoj zdjeli miksajte smeđi i kristalni šećer s maslacem dok smjesa ne postane lagana i pjenasta. Umiješajte jaja jedno po jedno, zatim dodajte ekstrakt vanilije. Miješajte 3–4 minute, dok smjesa ne postane blijeda i sjajna. Postupno dodajte suhe sastojke, miješajući samo dok se sve ne poveže. Umiješajte čokoladne suze i ljuskice. Na lim stavljajte kuglice tijesta veličine žlice. Na svaki lim stavite po 4 kolačića, s razmakom od oko 10 cm. Po želji pospite dodatnim čokoladnim mrvicama. Pecite 13–16 minuta, dok rubovi ne poprime zlatno-smeđu boju. Izvadite iz pećnice i ostavite da odmore 5 minuta na limu, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja