Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Pristala je biti surogat-majka nepoznatom paru, ali tijekom trudnoće odlučili su da ipak ne žele djecu

Bez obzira na loše iskustvo, pristala je biti surogat-majka još četiri puta, a dva puta rodila je vlastitu djecu.
19. listopada 2020. u 10:30 3 komentara 12658 prikaza
Foto: Cathleen MacKenzie

Cathleen MacKenzie kao 17-godišnjakinja ostala je trudna prvi put, a od tada do danas rodila je čak devetero djece. Ova 29-godišnjakinja živi u Kanadi s četvero vlastite djece, a zaposlena je u agenciji za surogat-majke.

U siječnju 2008. godine ostala je trudna s prvim dečkom Joshom. Ta vijest bila je šokantna, ali nakon nekog vremena Cathleen je shvatila da je spremna za ulogu majke i na svijet je stigla kći Alexandra. Dvije godine poslije rodila je sina Gabriela, a ubrzo su se ona i Josh vjenčali. 

Silno je željela pomoći drugima, pa je počela razmišljati da se prijavi u agenciju za surogat-majke. "Nisu bili novci u pitanju, u Kanadi vam to ionako neće platiti već će vam samo pokriti troškove odjeće i potrepština koje su vam neophodne u trudnoći. Jednostavno sam htjela pomoći, a partner Josh to je podržao", rekla je za The Sun.

U svibnju 2010. godine upoznala je Alice i Jamesa, 30-godišnji par iz Britanije koji nije mogao dobiti djecu. Komunicirali su često putem Skypea, a u listopadu ju je Alice službeno pitala želi li biti njihova surogat-majka. Odmah je pristala. 

Maja Kereš, plesačica iz Rijeke, ostvarila je snove i plesala na turneji s Justinom Timberlakeom!

Poslali su joj ugovor i dogovorili mjesečni honorar od 130 funti (malo više od 1000 kuna) kojim će ona pokriti troškove trudničke odjeće, hrane i ostalih potrepština. Upoznali su se i uživo prije cijelog procesa oplodnje, a nakon samo tjedan dana test za trudnoću bio je pozitivan. Za osam tjedana doznali su da nosi blizance, a par je bio presretan.

Cathleen je bila trudna 12 tjedana kada su počele prve sumnje da nešto nije u redu. Naime, Alice je naglo prekinula svaki kontakt. Ubrzo joj je James javio da su on i njegova djevojka prekinuli, ali da i dalje žele djecu. Trudna Cathleen postala je anksiozna i nije mogla spavati, jednostavno je osjećala da nešto neće biti kako treba.

Bila je u pravu jer je u 27. tjednu James javio kako su odustali od djece te se složio da se blizanci daju na posvajanje. Iako su ona i Josh razmišljali da ih zadrže, znali su da nemaju mogućnosti, pa su im prijatelji rekli da poznaju par koji razmišlja o posvajanju. Kontaktirali su Sophie i Vincenta koji su bili oduševljeni ponudom. Svi papiri i dokumentacija ubrzo su riješeni, a malena Claire i njezin brat David pronašli su siguran dom.

 | Autor : Cathleen MacKenzie Foto: Cathleen MacKenzie

"Kada sam rodila blizance, poslala sam fotografiju Alice i Jamesu, ali nisu nikada odgovorili. Svaki mjesec Sophie i Vincent su mi slali fotografije i izvještaje kako blizanci napreduju. Imaju predivan život. Bez obzira na loše iskustvo, pristala sam biti surogat-majka još četiri puta, a dva puta sam rodila vlastitu djecu."

Josh i ona prekinuli su u siječnju 2013., samo pet mjeseci nakon što se rodio sin Evan. Zatim je upoznala Scotta s kojim ima kćer Willow, a 2019. i s njim je prekinula vezu. Sada je s Danielom kojeg poznaje još od srednje škole.

 | Autor : Cathleen MacKenzie Foto: Cathleen MacKenzie

1 / 3
Trudnoća
Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Tužan muškarac Potražio savjet 'Djevojka me prevarila i bio sam joj spreman oprostiti, no onda mi je rekla da je trudna, ali ne zna tko je otac' Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
Zoran Mamić
DVA PUTA U SMRTNOJ OPASNOSTI
Život Zorana Mamića visio o koncu, tu nesreću preživi tek jedna od tisuću osoba
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija
  • Darkho:

    Užas. Ovo je čista degradacija žene i čovjeka kao vrste. Iznajmljivanje vlastite maternice za novac a sve pod izlikom pomoći drugim ljudima... Di su BaBe i ostale vladine udruge da zaštite dostojanstvo žene...?

  • zoranos:

    Surogat majka je vrijeđanje ljudskog života! To je doslovno jedan poslovni odnos više strana gdje je žena objekt koji iznajmljuje svoju maternicu kako bi proizvela dijete koje će onda netko kupiti. Dakle surogat majka je doslovno stroj za proizvodnju predmeta ... prikaži još! - u ovom slučaju djece. Čovjek postaje roba i to treba zabraniti u nekom normalnom društvu, no zapadna civilizacija je rob hedonizma i ne da se neće zabraniti nego će se i reklamirati i promovirati kako bi ljudima to postalo normalno i još jedno ljudsko pravo. Jel vam taj model poznat od nečega drugoga? Nemojte slučajno reći da vam je to pogrešno, jer ćete biti maknuti na margine društva kako neka problematična osoba! To je zapadna civilizacija i moderno društvo koje će samo se uništiti pojavom neke epidemije gdje će opet ljudi tvrditi da imaju pravo ovo ili ono - dok ih virus ne potamani.

  • marelica:

    Sve je to vražja rabota.