Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričao na Redditu

'Prijatelj me tražio da budem krsni kum njegovom djetetu, odbio sam zbog liste suludih zahtjeva'

Shutterstock
28.05.2021.
u 16:30

Pristao sam, a sutradan mi je ostavio omotnicu s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati, ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dijete prisustvuje

Nedavno je anonimni muškarac na Redditu ispričao kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahtjeva, odbio biti krsni kum njegovom djetetu. U početku je, kaže, bio sretan što je ovaj baš njega odabrao, no oduševljenje mu je splasnulo kad je dobio kuvertu s pravim ugovorom i dugim popisom suludih zahtjeva, prenosi Mirror.

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina prije upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog djeteta htjeli baš njega. Bio je, kaže, oduševljen, no onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i popis zahtjeva - među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, te djetetu dati 150.000 kn (oko 18.000 funti) na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obje s Filipina, te da on nema nikog iz vlastite obitelji pa nije ni imao kog drugog tražiti da mu djetetu bude kum.

Aniston i Schwimmer gledatelje ostavili u nevjerici kada su otkrili tajnu koju su godinama čuvali

1/8

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio omotnicu s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati - ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dijete prisustvuje, poput krštenja, ispovijedi, krizme i dr.

Morao bi, kaže, razmisliti o tome da postanem katolik, dati djetetu najmanje 3.500 kn (oko 500 dolara) za svaki od tih događaja, svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana djeteta za njegovo školovanje skupu oko 150.000 kn (oko 18.000 funti).

- Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji. Ozbiljno?!? - piše on, no kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može potpisati jer je prezahtjevan, ovaj se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mail. Njegova supruga također.

- Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne? - zaključio je.

Majka troje djece (31) potrošila je 290 tisuća kuna kako bi cijelo tijelo prekrila tetovažama!

Ključne riječi

Komentara 14

BL
Blatina19
00:30 29.05.2021.

Uff koji nivo novinarstva

MO
montello
19:54 28.05.2021.

sto je previse previse je

DU
Deleted user
08:19 29.05.2021.

Fake news

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije