Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar savjet

Ovo je trik od 30 sekundi s kojim možete spasiti svoju vezu

Veze
Shutterstock
22.11.2018.
u 08:00

Ispušni ventil je uvijek dobro imati, no potrebno ga je znati usmjeriti na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povrijedite one koje volite. Ili bilo kog drugog, u konačnici.

Male sitnice mogu nas izbaciti iz takta, posebice ako imamo težak dan iza sebe i nakupljenu veću dozu stresa. Najviše će "nastradati" osobe koje to nikako ne bi trebale, naši najbliži. 

Ispušni ventil je uvijek dobro imati, no potrebno ga je znati usmjeriti na pravu adresu ili na pravi način tako da ne povrijedite one koje volite. Ili bilo kog drugog, u konačnici. 

Mnogi parovi prepiru se oko nekih sitnica koje im se u određenim situacijama čine velikim problemima, no, ako razmisle o tome hladne glave, lako mogu uvidjeti da zaista nije "kraj svijeta". 

Stručnjaci za veze podijelili su jedan jednostavan trik od 30 sekundi koji bi svi u vezama trebali upotrebljavati kako ne bi stvorili dodatne probleme tamo gdje ih zaista i nema. 

Ova metoda odvija se u tri koraka, a s obzirom da vam je zaista potrebno tek 30-ak sekundi vašeg života za provesti ga u djelo, bilo bi šteta ne pokušati idući put kada vam se dogodi situacija da ste na rubu eksplozije prema vašem partneru. 

Prvo, duboko udahnite prije nego odlučite reagirati na bilo koji način. Stanite, udahnite duboko, izdahnite i ponovite ako je potrebno još koji put kako biste se smirili i situaciju sagledali "hladnije glave" i vjerojatno realnije. 

Drugo, analizirajte svoje osjećaje. Razmislite o tome kako se osjećate, tužno, ljuto, razočarano i recite sami sebi kako se osjećate. Kada ste ponovno mirni i osjećate se "dobro", tada je vrijeme za razgovor s partnerom. 

Treće, zapitajte sebe ova pitanja:

Što ću dobiti s tim ako pretjerano reagiram?

Što mogu naučiti iz ove situacije?

Za što sam zahvalan/zahvalna?

Ako ponavljate ove radnje svaki put u stresnoj situaciji, ući će vam u rutinu i buduće stresne situacije neće više biti tako stresne, a možete i sačuvati vezu ili brak. Što imate za izgubiti?

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Nogalo
08:31 22.11.2018.

To jako lijepo zvuči u teoriji, no u praksi malo teže izvodivo. Pred "eksploziju" čovjek nije baš sposoban racionalno razmišljati, to i jest razlog zašto "eksplodira", odnosno reagira impulsivno. Kad bi to bilo tako lako, ne bi do takvih situacija niti dolazilo.

GR
gragakarlovac
21:19 22.11.2018.

Samo se sjetite raka ili smrti voljene osobe, sve ce odmah biti bolje. Tko nemoze tako SVAKI PUT, ima tezak zivot

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
20:50 22.11.2018.

Ako su stvari oko kojeg e riječkamo nebitne,površne,plitke onda joj kažem ljubabi ja tebe volim i zato se ne želim svađat s tobom a ti se svađaj sama sa sobom i nasmijem joj se, to ju prvo dodatno nakratko naljuti a onda se nasmije i shvati besmisao. Oko bitnijih pak stvari se treba težiti kompromisu, to se postiže spoznajom, osvješčivanjem da u vezi nisam JA ,JA i JA pa opet j a nego MI,ja I ti postajemo MI, popustit iz ljubavi i radi ljubavi, ne zato jer moraš i dati do znanja da bi bilo lijepo to dobit i od druge strane! Ma ljubav je odgovor na sva pitanja! :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije