Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hotelske tajne

Ove bizarne stvari događaju se u hotelima češće nego što mislimo, a osoblje o njima mora strogo šutjeti

Sobarica
Thinkstock
31.07.2020.
u 10:05

Hoteli paze da ovakve informacije ne procure u javnost kako bi se zaštitili od lošeg publiciteta.

Hotelsko osoblje podijelilo je na Redditu i Quori neke stvari koje se događaju u hotelima mnogo češće nego što mislimo, ali o njima moraju strogo šutjeti. Upravo iz tog razloga koristili su se lažnim i izmišljenim korisničkim imenima. 

Kako prenosi Independent, najčešće skrivana tajna je ona o broju ljudi koji su preminuli u hotelu. Jedan korisnik koji je tijekom studentskih praznika radio u hotelu, prisjetio se kako se jedan gost objesio u sobi i kako ga je pronašla sobarica. "Stigla je policija te su posao obavili tako dobro da nitko od drugih posjetitelja nije imao pojma što se dogodilo, a nije objavljeno čak ni u vijestima", napisao je. 

Druga stvar koja se vješto skriva su poznate osobe. "Ako ste gost, osim ako slučajno ne vidite celebrityja, nećete imati pojma da je on u hotelu kad i vi", izjavila je jedna zaposlenica.

Na Twitteru je pokrenut hashtag #ženeujavnomprostoru: Brojne žene pričaju o uznemiravanju koje su doživjele!

S obzirom na to da sve vide i promatraju, recepcioneri i sobarice vrlo lako mogu shvatiti tko je došao u hotel samo zbog afere. "Da, znamo vas prepoznati i ne, nimalo nas ne zanimate, a ako dođete s partnerom, možemo odrediti gotovo iste sekunde kad zakoračite u hotel tko od vas donosi odluke u vezi", otkrila je jedna djevojka.

Otkrili su i kakvo je stanje s higijenom u sobama. Naime, jastučnice i plahte se peru, ali prekrivači za krevet, daljinski upravljači, upravljači za klimu i slične sitnice nikad se ne peru! Osoblje također upozorava klijente da ne koriste čaše na umivaonicima (njih ne peru temeljito) te upozoravaju ljude da bolje ne gledaju ispod kreveta ili na druga teško dostupna mjesta, jer se ni njih ne čisti. "Stavite ručnike ili plahte na stolice ili dvosjed, jer mnogi na njih sjedaju goli", napisao je jedan korisnik Reddita.

Osim tajni, jedan korisnik otkrio je i nešto što ide u korist gostima, a riječ je o otkazivanju. "Ako želite otkazati u posljednji tren, ali ne želite izgubiti polog, nazovite hotel i pomaknite rezervaciju na nekoliko dana kasnije. Pričekajte nekoliko sati i zatim ih ponovno nazovite i otkažite rezervaciju. Naknada za otkazivanje će vas zaobići jer će sad postojati novo vrijeme otkazivanja s novim datumom."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije