Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebni prilog

Onkološki vodič: Vjerodostojne informacije o prevenciji, dijagnostici i liječenju raka

Onkološki vodič
Shutterstock
24.05.2023.
u 10:49

Vodič – Prevencija dijagnostika i liječenje od raka potražite 25. svibnja na dar uz Večernji list.

Bolji rezultati u liječenju, preživljavanju i integraciji oboljelih i preživjelih u Hrvatskoj, prepoznavanje problema s kojima se suočavaju preživjeli te poboljšanje njihove ukupne kvalitete života glavni su zadatak. Podatak koji zabrinjava je da će u Hrvatskoj jedna od tri osobe tijekom života dobiti dijagnozu raka.

Uz provođenje programa ranog otkrivanja, potrebno je i svim oboljelim osobama pružiti najbolje moguće liječenje s najvećom šansom za što duži i kvalitetniji život. No ova bolest i nakon uspješnog liječenja utječe na živote osobe, ali i obitelji stoga je važno pružiti podršku te osigurati daljnje praćenje i pretrage.

Bitno je da kao društvo osiguramo potporu kroz zdravstveni sustava te da pomoć bude dostupna svima. Prevencija, dijagnostika i liječenje od raka – vodič je kojim želimo pružiti točne informacija koje su temelj ovog izdanja.

Vodič – Prevencija dijagnostika i liječenje od raka potražite 25. svibnja na dar uz Večernji list. ''Da jednog od vas potaknemo na pregled, na zdravu odluku, razriješe neku dvojbu ili daju odgovor na pitanje, učinili smo puno''.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije