Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fincantieri

Na svečanosti polaganja kovanice MSC Cruises je dodijelio ime drugom Seaside Evo Brodu, jednom od dva broda koji su u izgradnji u Fincatieriju kao dio dugoročnog plana rasta kompanije

Foto: PR
1/4
24.06.2021.
u 16:18

Ime MSC Seascape odaje počast očaravajućim pogledima na more u kojima se može uživati s broda zahvaljujući inovativnom dizajnu

Danas je u brodogradilištu Fincantieri (Monfalcone, Italija) održana tradicionalna ceremonija polaganja kovanice ispod kobilice drugog broda Seaside Evo klase MSC Cruisesa.

Otkriveno je i ime novog broda – MSC Seascape – kojim se odaje počast ljepoti mora i demonstriraju načini na koje gosti mogu uživati u očaravajućim pogledima na more zahvaljujući inovativnim značajkama brodskog dizajna.

Dugogodišnje zaposlenice Monica Somma, voditeljica maloprodaje MSC Cruisesa, i Jolette Vincenzi, nadzornica proizvodnje iz Fincantierija, našle su se u ulozi kuma u tradicionalnom pomorskom ritualu kada su unutar brodske kobilice postavljene dvije kovanice kao povijesni znak blagoslova i sreće u izgradnji broda i njegovog budućeg života na moru.

Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa, je rekao: „Kovanice koje danas polažemo označavaju ključnu prekretnicu u izgradnji jednog od naših brodova te su važan simbol našeg povjerenja u industriju kružnih putovanja kao i budućnost putovanja i turizma. Kao kompanija u obiteljskom vlasništvu možemo planirati dugoročno i preuzimati ovakve obveze unatoč izazovnom kontekstu s kojim se trenutno svi suočavamo. Kada se pridruži našoj floti, MSC Seascape će generirati značajan ekonomski učinak ne samo za industriju brodogradnje i čitav njezin opskrbni lanac nego i za sve luke i destinacije koje će posjećivati, jačajući obalni turizam i podržavajući vitalni ekonomski oporavak lokalnih zajednica.“

MSC Seascape, poput svog sestrinskog broda MSC Seashore, predstavlja daljnju evoluciju revolucionarne Seaside klase – Seaside EVO brodovi su poboljšani i prošireni raznim potpuno novim značajkama, prostorima i doživljajima za goste. Brod je dizajniran kako bi povezao goste s morem uz inovativne značajke dizajna uključujući 13.000 m2 otvorenog prostora. Brod ukupne zapremnine 169.400 BT će moći ugostiti 5.877 gostiju, a floti bi se trebao pridružiti u 11. mjesecu 2022. godine.

Gospodin Vago je dodao: „Dodatno, MSC Seascape predstavlja naše kontinuirano ulaganje u ovo brodogradilište i regiju te naš napor da nastavimo ostvarivati dugoročnu viziju postizanja kružnih putovanja s nultim utjecajem. Kao i kod svakog novog broda kojeg izgradimo, MSC Seascape će biti opremljena najnovijim tehnologijama zaštite okoliša i rješenjima, uključujući suvremene sustave smanjenja emisije i pročišćavanja otpadnih voda. Također će predstaviti novitet na području zabave gostiju te će biti prvi brod koji će ponuditi dinamičan i uzbudljiv RoboCoaster doživljaj.“

Giuseppe Bono, izvršni direktor Fincantierija, rekao je: „Ceremonija polaganja kovanice jedna je od najstarijih pomorskih tradicija, a predstavlja i vrlo poseban trenutak za brodograditelja. Zavarivanjem upućujemo lijepe želje za buduće goste i posadu koji se na ovaj način simbolično ukrcavaju po prvi put. Siguran sam da će uskoro putnici moći ploviti morem baš kao i prije, također i na ovom sjajnom brodu koji poprima svoj oblik u našem brodogradilištu.“

Ova ceremonija je organizirana kao privatan događaj kojem su prisustvovali Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik MSC Cruisesa, i Giuseppe Bono, izvršni direktor Fincantierija, uz članove menadžmenta brodovlasnika i brodogradilišta te projektne timove za MSC Seascape uz pridržavanje svih važećih zdravstvenih propisa.

Najmodernija tehnologija zaštite okoliša

MSC Seascape će biti opremljen sustavom selektivne katalitičke redukcije na svakom od ukupno četiri Wartsila 14V 46F motora koji smanjuje emisiju dušikovih oksida za 90 posto pretvaranjem plina u neškodljivi dušik i vodu te hibridni sustav pročišćavanja ispušnih plinova koji iz brodske emisije uklanja 98% sumporovih oksida.

Brod će također imati napredni sustav obrade otpadnih voda sa standardima pročišćavanja višim nego u većini istovrsnih postrojenja na kopnu, napredni sustav gospodarenja otpadom, sustav obrade balastnih voda koji je odobrila Obalna straža Sjedinjenih Američkih Država, sustave najnovije tehnologije za sprečavanje ispuštanja ulja iz strojarnice i različita poboljšanja na području energetske učinkovitosti – od sustava za obnovu topline do LED rasvjete.

Brod će također posjedovati sustav upravljanja podvodnom bukom kako bi se smanjio potencijalni učinak na morske sisavce.

Osmišljen za povezivanje gostiju s morem:

Kao i u slučaju sestrinskog broda, 65 posto javnog prostora broda MSC Seascape je u potpunosti redizajnirano poboljšavajući tako doživljaj gosta i ponudu različitih lokacija i prostorija za povezivanje s morem:

  • 2.270 kabina s 12 različitih kategorija i apartmani s balkonima
  • 11 restorana, 19 barova i lounge salona s brojnim mogućnostima za piće i objedovanje al fresco
  • 6 bazena uključujući očaravajući infinity bazen na krmi s nevjerojatnim pogledom na more
  • MSC Yacht Club će biti najveći i najluksuzniji u floti MSC Cruisesa s površinom od gotovo 3.000 m2 i nevjerojatnim pogledom na more s pramčanog dijela brodskih paluba
  • Prostrana, 540 metara duga šetnica blizu mora
  • Spektakularni most sa staklenim dnom Bridge of Sighs na 16. palubi s jedinstvenim vidikovcem

MSC Seascape je jedan od tri broda koji su trenutno u izgradnji kao dio dugoročnog, kontinuiranog plana rasta kompanije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije