Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplesani Advent u Zagrebu

Kompletan vodič za doček Nove godine u Zagrebu: Zabavite se uz Svemirka, hitove Dine Dvornika i DJ Felvera i Zuzu

Rasplesani Advent u Zagrebu
Foto: M. Gašparović
1/7
18.12.2019.
u 16:21

Bez obzira preferirate li urbanu, tradicionalnu ili klasičnu glazbu, svi na adventu mogu pronaći nešto za sebe

Osim raznolike i jako fine hrane, unikatnih suvenira i ukrasa te nezaboravnog blagdanskog ugođaja, na adventu u Zagrebu vas čeka i odličan glazbeni program za svaki ukus. Na Zrinjevcu će u srijedu 18. prosinca svirati Dominika romantični božićni duet, a nakon njih Matt Shaft: Koncert za violinu i bend. U četvrtak se prepustite jazzu jer nastupa Maja´s jazz enthusiasam: Božić u jazz ritmu, a slijedi La pa pa: Violončelo i ukulele Božić. Fuliranje na Strossmayerovom trgu također nam donosi mnogo dobre glazbe. U srijedu 18. prosinca svirat će Yves Taquet, dok će vas u četvrtak rasplesati Dora & The Explorers, a nakon njih William Collins. U petak će se za dobru zabavu pobrinuti Pepi Jogarde i za njim Matt Shaft. Za vikend, u subotu, u 14 sati uživajte uz glazbeni duo pjevačice Nine Bajsić i klavirista Vida Hribara, a na pozornicu u 17. sati stiže Brighton. Na Badnjak će nam mnogo veselih ritmova isporučiti Cubismo. U tjednu uoči dočeka Nove godine, na adventu će atmosferu podizati niz popularnih DJ-jeva i glazbenika, od Felvera, splitskih partymejkera Kuzme i Shaka Zulu, Zaka i tako svaki dan do 31. prosinca, kada vas na dočeku 2020. očekuje posebno iznenađenje - Dino Dvornik Tribute band & Svemirko.

Foto: T. Smoljanović

Advent na Trgu bana Jelačića ove je godine posvećen kulturnoj baštini, pa je u suradnji s Etnografskim muzejom organiziran World etno advent na kojem će nastupiti mnogi izvođači, od renomiranih kulturno umjetničkih društva te brojnih amaterskih i dječjih zborova. Bogati glazbeni program na glavnom zagrebačkom trgu činit će instrumentalne skladbe, tradicionalne božićne pjesme te pučki korizmeni i marijanski napjevi.

Foto: Lice Grada

Na adventu na Europskom trgu osobito će guštati nešto mlađe generacije, jer će se na pozornici izmjenjivati urbani glazbenici i DJ-ji. Na Badnjak program na Europskom trgu trajat će od 10:00 sati do 02:00 ujutro na Božić, a nezaboravan doček Nove trajat će do 03:00 ujutro. Mnogo dobre glazbe bit će i na Gornjem gradu, na adventu na Strossu, gdje se svaki dan održavaju odlični koncerti i nastupi DJ-ja. Među ostalima, okupljene će u srijedu rasplesati Detour, u četvrtak. 18. prosinca nastupaju Kraljevi ulice, a u petak nam na Stross stiže Sacher. U ponedjeljak 23. prosinca na Strossu će vas zabavljati Gelato Sisters, a 28. prosinca bit će mnogo zabave uz Disco magic bend.

Nedaleko od Strossa, advent je zavladao i Klovićevim dvorima. BAŠ NAŠ advent Klovićevi dvori će osim klizališta ugostiti neke od najpoznatijih domaćih glazbenika, a postavljen je okvir i za najljepšu adventsku fotografiju s nezaboravnim pogledom na grad. Tako vas na BAŠ NAŠ adventu u Klovićevim dvorima u četvrtak 19. prosinca čekaju Gustafi, a u petak 20. prosinca žestoka svirka grupe Vatra. U subotu će svirati Neno Belan & Fiumens, a na sam Badnjak 24. prosinca nastupit će Vesna Pisarović. U petak 27. prosinca u Klovićeve dvore stiže Marko Tolja, a u subotu 28. prosinca mnogo dobre svirke čeka vas na koncertu Letu Štuke. BAŠ NAŠ Advent u Klovićevim dvorima posjetiteljima priprema i poseban program za doček Nove godine koji će trajati do 02:00 sati.

Foto: Lice Grada

Posjetitelji zagrebačkog Adventa s nešto klasičnijim glazbenim ukusom mogu sve do Božića kod Hrvatskog narodnog kazališta uživati u izvedbama klasičnih, jazz i soul skladbi, uz live nastupe domaćih glazbenika i nastupe DJ-a koji će izvoditi isključivo prigodne božićne pjesme. U sklopu programa AdventFest u Katedrali, održavat će se koncerti duhovne i klasične glazbe, kao i u okviru Advent Classic Festa na kojem će posjetitelji u sličnom repertoaru uživati na glazbenoj priredbi u Evangelističkoj crkvi. Za vrijeme trajanja Adventa održavaju se koncerti glazbe u crkvi sv. Katarine i crkvi sv. Blaža te Adventski koncertni program Zagrebačkih solista u Palači Dverce. Na Gornjem gradu vas očekuje Advent pod lanternom gdje se možete pridružiti nažigačima u paljenju plinskih lanterni uz zvukove najljepših adventskih i božićnih pjesama.

Sadržaj je nastao u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije