Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Show must go on

Manekenka tetovažom Davidove zvijezde rekla što misli o Gallianu

galliano zvijezda (1)
AFP
07.03.2011.
u 15:33

Galliano je na prezentaciji kolekcije za jesen/zimu 2012. izložio samo 19 kreacija

U nedjelju poslijepodne, nakon brojnih zavrzlama, ipak je održana predstavljena kolekcija Johna Galliana u kojoj je kontroverzni dizajner pokazao tek 19 modela za nadolazeću jesen i zimu.

Sve prisutne začudio je detalj na jednoj od manekenki koja je nosila ovu reviju – na desnoj ruci imala je istetoviranu Davidovu zvijezdu, znak koji je proglašen židovskim nacionalnim simbolom, a nalazi se i na zastavi države Izrael. Znači li to da je Gallianu na neki način oprošteno ili da u poslu nema mjesta emocijama? 

Dizajner koji je prošlog tjedna nakon antisemitskog ispada izbačen iz modne kuće Dior nije se pojavio ni na predstavljanju kolekcije pod vlastitim imenom, a među posjetiteljima moglo se čuti kako se već nalazi u rehabilitacijskom centru u Arizoni.

Diorov direktor Sidney Toledano bio je na reviji te za Reuters izjavio kako "za sad Gallianov brend ide dalje. Ovo je posao kao koji ima sve potrebne dozvole te će odjeća uskoro biti u svim showroomima. Došao sam kako bih dokazao da brend ide dalje i kako bih podupro tim koji stoji iza njega.

Istoimeni brend Johna Galliana u većinskom je vlasništvu Diora – čak 92% dionica je njihovo.

 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
11:16 09.03.2011.

Dakle, tresla se brda rodio se miš,...............profit je važniji od ideologije, puknuli ga na rehabilitaciju, .......neće si valjda rezati granu na kojoj sjede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije