Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kuharica otkrila najbolju metodu kuhanja riže: Više nikad neće biti gnjecava

Mnogi ljudi zahvalili su kuharici na TikToku za dijeljenje ovih korisnih savjeta
20. travnja 2021. u 07:00 6 komentara 55984 prikaza
Foto: Shuttershock

Poppy O'Toole, poznata kuharica, otkrila je na TikToku koje korake treba slijediti kod kuhanja riže kako bi se izbjeglo da postane gnjecava, prekuhana ili pak tvrda.

Kako kaže, postoji mnogo metoda pripreme, ali ona se drži one koju joj je pokazala jedna bivša kolegica, Evelyn.

Pogledajte video:

@poppycooks

This is how I get perfect rice every time 👌🍚 Let me know how you cook your rice! #learnontiktok #rice #howtocook #cheftip @tiktok_uk

♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

U videu koji je pogledan više od 200.000 puta, Poppy objašnjava da prvo treba isprati rižu pod vodom, a tajna je u ''zlatnom omjeru'' vode i riže – na jednu šalicu riže treba ići jedna i pol šalica vode. Kuhajte je tri minute, a zatim maknite s vatre, poklopite i ostavite tako 12 minuta, prenosi Mirror.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?

1 / 4
Kokice
Theo Randall Britanski chef o mediteranskoj prehrani: 'Ne bih ništa drugo jeo, ne treba mi' Mmm... Nedostaje vam ideja za ručak? Pripremite brzo gotovu tjesteninu s gljivama Super trikovi Kuhajte špagete prema ovim uputama i uvijek će ispasti savršeno
PRSATA CLAUDIA
Bujna Slavonka o kojoj pišu svjetski mediji: 'Žene se zgražaju kad me vide'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • StariSokol:

    Kao prvo riža se ne ispire. Kao drugo postoje električni lonci za kuhanje riže i tamo ima točni omjer koliko šalica riže a koliko vode. Kada je riža kuhana lonac se automatski isključi. Tu riža nikada nije gnjecava.

  • zlatan456:

    Ja baš volim gnjecavu rižu. Puno bolja od nedovoljno kuhane, bezokusne, isprane.

  • IvicaKerempuh:

    Sigurno nebu gnjecava jer je nakon 3 min. kuhanja i 12 minuta stajanja još sirova. Riža se KUHA najmanje 20 minuta. Jedino Basmati nešto kraće.