Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Theo Randall

Britanski chef o mediteranskoj prehrani: 'Ne bih ništa drugo jeo, ne treba mi'

Instagram/Theo Randall
08.04.2021.
u 07:00

Za tjesteninu Randall savjetuje da se kuha dvije ili tri minute kraće nego što piše na pakiranju, a u umak se za bolji okus doda malo te vode u kojoj se tjestenina kuhala

Profesionalni kuhar britanskog podrijetla i vlasnik restorana u londonskom InterContinental hotelu Theo Randall oduvijek je zaljubljenik u talijansku, odnosno mediteransku kuhinju, koja mu je opsesija još od djetinjstva kad je s mamom ljetne praznike provodio u Italiji i naučio mnogo o njihovoj hrani, posebno tjestenini i raznim slasticama.

- Kad god idem u neku talijansku trgovinu namirnica izađem i s nekoliko različitih vrsta tjestenine, a često i s inćunima, maslinovim uljem i gomilom suhog mesa - kaže Randall i dodaje kako bi cijeli svijet trebao učiti iz mediteranskog pristupa hrani'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theo Randall (@theo.randall)

- U njoj je sve najjednostavnije moguće i, što je još važnije, nema prejedanja i često je 'manje - više'; pa nema jela za koje trebate gomilu sastojaka: ako imate tikvice, tjesteninu i maslac ili parmezan, ne možete biti gladni - rekao je Randall koji kaže i da on takva mediteranska jela sa samo par sastojaka može jesti svaki dan, i da mu 'ništa drugo mu ne treba'.

Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'

1/4

Randall je inače i veliki zagovornik talijanskog 'štedljivog kuhanja' koje on opisuje kao 'kuhanje za koje ne treba ići u trgovinu po namirnice jer se koriste one sezonske namirnice koje već imamo doma'.

Mnogi danas, kaže, pretjeraju već s kupnjom namirnica, pa nekoliko dana kasnije shvate da imaju gomilu hrane koja više nije dobra i može se baciti. A automatski, dodaje chef, kuhamo i prevelike količine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theo Randall (@theo.randall)

- Ja sam pobornik toga da se radije napravi samo jedna zdjela nekog ukusnog jela, pa da ližemo prste i mislimo kako bismo voljeli da smo skuhali više, ali već za deset minuta shvatimo da je to bilo 'taman dovoljno' - rekao je za Independent.

- Osjećaju sitosti pomažu dobro izabrani kvalitetni sastojci, a neformalni razgovor s prodavačima hrane u manjim trgovinama dati će vam neke genijalne kulinarske savjete - kaže Randall koji misli i da 's kratkim dotjerivanjem možemo puno poboljšati i neka klasična, svakodnevna jela'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Theo Randall (@theo.randall)

Za tjesteninu tako savjetuje da se kuha dvije ili tri minute kraće nego što piše na pakiranju, a u umak se za bolji okus doda malo te vode u kojoj se tjestenina kuhala.

Njemu, dodaje, mediteranski način prehrane nije i neće dosaditi, jer je ta kuhinja toliko svestrana da je to nemoguće.

Podgrijavao burek uz pomoć dezinficijensa, pa zaradio ukor!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije