Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako fino

Kruh koji se jede vruć i bez grižnje savjesti – ovu divotu morate probati!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
18.11.2022.
u 09:07

Kruh s bundevom posebno je gastro iskustvo koje preporučujemo svakome, a posebno ljubiteljima tijesta. Priprema se se brzo i lako i nikoga neće ostaviti ravnodušnim, pogotovo ako ga poslužite vrućeg uz neki aromatizirani maslac, domaću paštetu, razne sireve i namaze...

Tko ne voli kruh? Predlažemo vam recept koji je puno više od "običnog" kruha, ovo je delicija u koju ćete se odmah zaljubiti, a mi smo je otkrili na gastroblogu MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Kruh s bundevom

Sastojci:

500 g bundeve (350 g pirea od bundeve)

50 g sjemenki bundeve

600 g glatkog brašna

vrećica suhog kvasca

125 ml mlake vode

5 žlica maslinova ulja

žličica šećera

žličica soli

Priprema:

Bundevu narežite na komade, pa je pecite u pećnici dok se ne smekša. Zatim “meso” bundeve ispasirajte vilicom i ostavite da se prohladi. U posudu s mlakom vodom dodajte žlicu šećera, kvasac i promiješajte. U posudu miksera stavite brašno, pripremljeni kvasac, ulje, sol, sjemenke, pire od bundeve i sve dobro promiješajte. Tijesto stavite u kalup 12 x 30 cm, pa ga ostavite barem pola sata da naraste. Zatim ga premažite s nekoliko žlica ulja i pecite 40-50 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C. Pečeni kruh stavite na žičanu rešetku, prekrijete ga pamučnom krpom i pustite da malo “odmori”. Kad se mrvicu prohladi vrijeme je za posluživanje!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije