Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Krem juha od krumpira

Brzo i krepko jelo za hladne dane mogu pripremiti i manje spretni kuhari. Namirnice za nju uglavnom imate kod kuće, a dobro podnosi mijenjanje te dodavanje svega što je čini drugačijom.
15. prosinca 2014. u 11:00 0 komentara 6440 prikaza
Juha

SASTOJCI:  350-400  gr krumpira, 2-3 režnjak češnjaka, 1 mrkva, muškatni oraščić, maslac, sol, bijeli papar, 2 dl mlijeka  velika žlica kiselog vrhnja, vlasac,  2 ploške kruha

PRIPREMA: Sirovi krumpir ogulite, narežite na  veće komade pa potopite u loncu hladne vode s malo soli i  2-3 režnja češnjaka i skuhajte. 

Ako imate koju mrkvu možete i nju dodati. Nemojte da razina vode puno prelazi namirnice. Kada su mrkva i krumpir kuhani, za cca 30-40 minuta dok je sve još toplo ododajte kuglicu malsaca, usitnite štapnim mikserom da dobijete jednoličnu smjesu nalik na rijetki pire te začinite muškatnim oraščićem.

Začinite po ukusu pa miješajući dodajite oko 2 dl mlijeka i veliku žlčicu kiselog vrhnja. Dobiti ćete lijepu kremastu juhu koju vratite na štednjak da se kuha još 5-10 minuta. Za to vrijeme prožet će se krumpir, vrhnje i mlijeko. 
Dodatno začinite svježe mljevenim bijelim paprom. Poslužite  toplo i posuto kockicama preprženog kruha te nasjeckanim vlascem. 

SAVJET PLUS: Umjesto u  dubokim tanjurima servirajte u zdjelicama kako bi juha duže bila topla. Možete pokapati par kapi bučinog ulja.

 

odlazak glumca
Posljednji intervju Žarka Potočnjaka: 'Svaki izlazak iz kuće mi je strašan. Ne možete ni zamisliti kako se osjećam'
Dacia Duster
Pošumljavanje Dalmacije
Sađenje borova, off road vožnja i iskustvo kakvo se događa jednom u životu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.