Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Kontroverzna metoda za rast kose... Zašto je njezino djelovanje skrivano?

Samo 13% hrvatskog stanovništva je zadovoljno stanjem svoje kose. Ostatak se bori s raznim vrstama alopecije ili tankom i prorijeđenom kosom. Sada se ovi podaci mogu drastično promijeniti. Evo zašto...
19. svibnja 2016. u 08:00 4702 prikaza
rast kose
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/10

Gubite kosu? Ova informacija će Vam sigurno biti zanimljiva. Posljednja ispitivanja pokazala su da iza ispadanja kose stoji poremećaj anagene faze rasta. Upravo su na temelju ovog otkrića znanstvenici izradili metodu, koja važi za "pravo prijelomno otkriće u borbi s gubitkom kose". Kao prvi ćemo se približiti detaljima ove metode.

Ispitivanja u strogoj tajnosti

Tisuće osoba koje su tražile posljednju slamku spasa za svoju kosu, mogu se konačno opustiti. Ipak, unatoč izvanrednoj učinkovitosti ovog rješenja, nitko ga do sada nije proširio na velikoj skali. Zašto? Zbog toga što su ispitivanja njegovog djelovanja oduzela ne samo ogromne količine novca, nego i godine rada cijelog tima stručnjaka: biologa i trihologa (stručnjaka za bolesti kose i kože glave). Ali, vrijedilo je - danas smo svjedoci nastanka prve formule za rast kose.

Mnogo ljudi će se zapitati: po čemu se ova formula razlikuje od preparata i drugih sredstava za zaustavljanje ispadanja kose, koja se mogu dobiti u najbližoj ljekarni ili drogeriji? Kao prvo, ovo je jedina metoda koja se temelji na patentiranom spoju sastojaka. To znači da je njezin sastav do te mjere jedinstven, da su ga tvorci odlučili zaštiti i patentirati. Kao što se može vidjeti, imali su svoje razloge.

Tri faze djelovanja

I to nije sve. Metoda je napravljena tako da djeluje na više razina i učinkovito vodi borbu čak i s androgenom alopecijom, kao i alopecijom areata. Kako djeluje? Najprije potiče uspavane folikule na proizvodnju novog graditelja dlake. To za rezultat ima pojavu novih pramenova na prorijeđenim mjestima. Zatim, djelovanjem formule se produljuje anagena faza rasta kose, odnosno faza u kojoj dlaka raste najbrže. I na kraju - u trećoj fazi, kosa biva ojačana i regenerirana do te mjere da postaje otporna na ispadanje čak i pri pranju i češljanju.

Dobrovoljci o rezultatima tretmana

Što bi drugo predstavljalo vjerodostojniju sliku djelovanja inovativne formule za rast kose, nego ocjene 127 osoba koje su se prijavile za sudjelovanje u testiranjima, još prije dolaska metode na veliku scenu. Testiranja s dobrovoljcima su dala jasan rezultat: Svaka osoba, bez obzira na spol, imala je u prosjeku za 67% gušću kosu nakon mjesec dana tretmana. Niže stavljamo citat gospodina Josipa iz Istre (43 g.):

"Zbog sudjelovanja u testiranju ovog tretmana konačno sam se prestao stidjeti svog izgleda. Ranije se nisam mogao gledati u zrcalo, zalisci su bili sve veći svakog mjeseca, a kose je bilo sve manje. Iako sam probao ranije mnoge metode, ništa nije pomagalo. Tek je sudjelovanje u testiranju ovog novog rješenja ojačalo moju kosu tako da je za kratko vrijeme postala gušća i prekrila je zaliske i prorijeđena mjesta."

Nov život kose

Prema mišljenju stručnjaka, formula s patentiranim spojem bajkalske kapice i klica soje i pšenice pobjeđuje probleme s kosom uzrokovane neodgovarajućom njegom, genetikom, hormonalnim poremećajima ili jakim stresom. Zahvaljujući tome su i žene s jako uništenom kosom i muškarci čija kosa izrazito ispada našli u ovoj metodi učinkovito rješenje za povećanje gustoće kose.

Ovdje ćete saznati više o patentiranoj formuli za povećanje gustoće kose

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji