Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Kako preživjeti proljeće – borba sa alergijama

U utorak i srijedu pronađite posebne priloge uz Večernji list. Saznajte sve o alternativnom liječenju uz prilog Narodna medicina, a proljetnim alergijama stanite na kraj uz prilog Peludne alergije.
26. veljače 2021. u 13:46 9640 prikaza
Kako preživjeti proljeće – borba sa alergijama
Foto: Shutterstock

Kihanje, šmrcanje i suzne oči. Dolaskom proljeća velik dio populacije susreće se sa simptomima peludnih alergija kojima je teško stati na kraj. No, ipak postoje neki načini uz pomoć kojih možete ublažiti alergijske reakcije i „preživjeti“ proljeće. Neke od njih uključuju izbjegavanje stresa, detoksikacija tijela, uzimanje probiotika.

Dodatne savjete potražite u prilogu Peludne alergije. Saznajte i sprječavaju li zaštitne maske peludne reakcije, te deset najčešćih mitova o alergijama. 

Pripremite ljekovite recepte uz pomoć Ljekaruše

S druge strane, određene biljke nam pružaju olakšanje sa svojim ljekovitim djelovanjem.

Fra Jure Marčinković godinama se bavi proučavanjem bilja, pravi ljekovite pripravke, lista stare ljekaruše, prikuplja recepte i dorađuje ih kako bi iznašao prirodne lijekove koji će ljudima olakšati tegobe, bilo da se radi o visokome krvnom tlaku, celulitu, alopeciji, išijasu... Svoje je korisne savjete pretočio u "Ljekarušu" u kojoj se nalazi više od tisuću prokušanih recepata, a mi vam u prilogu Narodna medicina donosimo neke od njih.

Razgovarali smo i s Martom Blažević, biologinjom koja je zamijenila život u gradu idiličnim okruženjem u kojem može biti s onim što najviše voli – prirodom. Marta organizira edukativne radionice, savjetuje kako napraviti prirodne maslace za tijelo, balzame za usne...

Donosimo vam i popis ljekovitoga bilja koje možete lako pronaći te sami napraviti jeftini, učinkovit i prirodan pripravak.

Uz priloge pronađite i 20% posto popusta uz Ljekarušu fra Jure Marčinkovića i 30% popusta na testiranje za alergije.

U utorak 2. ožujka na dar potražite prilog Narodna medicina, a u srijedu 3. ožujka prilog Peludne alergije uz Večernji list.

Potražite svoj primjer na kioscima!

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije