Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kako prehrana i genetika utječu na kvalitetu života

Poliklinika Analiza
Foto: Thinkstock
PR
Autor
PR članak
20.06.2016.
u 08:15

Napredak i razvoj moderne medicine omogućuju razvoj medicinskih postupaka koji značajno utječu na zdravlje, a samim time podižu kvalitetu života. Zahvaljujući dostupnim testovima više se ne moramo pitati koji su uzroci neobjašnjivih glavobolja, neugodnih želučanih problema, zašto usprkos dijetama ne uspijevamo smršavjeti, sumnjati na intoleranciju na određenu hranu ili strahovati od različitih bolesti u budućnosti. Dostupnost različitih testova danas nam omogućava da u nekoliko jednostavnih koraka otkrijemo postojanje intolerancije na određene namirnice, što je to točno „zapisano“ u našim genima te učinimo pozitivne promjene i izravno utječemo na kvalitetu života. Slijedeći najnovija medicinska dostignuća i shvaćajući važnost individualnog pristupa Poliklinika Analiza osim testova koji su u programu specijalističkih medicinsko-biokemijskih laboratorija u svoju ponudu je, između ostalog, uključila i testove intolerancija na hranu te genetsko testiranje.

Intolerancija na hranu ili nealergijska preosjetljivost nastaje reakcijom imunoglobulina G (IgG4) na proteine iz hrane pri čemu nema brze pojave simptoma, nego oni dugo ostaju skriveni, a njihovu pojavu osoba doživljava kao čudne, neobjašnjive manifestacije koje su se odjednom počele događati npr. učestale glavobolje, depresije, nadutost, porast tjelesne težine, ukočenost i bol zglobova, pojava akni i brojni drugi. Analizinu uslugu revolucionarnom čini činjenica da se uz pomoć napredne Microarray tehnologije dobivaju precizni kvantitativni rezultati, stvorenih specifičnih IgG antitijela na proteine hrane u serumu.

S druge strane, naši geni otkrivaju sve o nama, oni su plan i nacrt za naše tijelo. Paneli genetičkog testiranja najnovije generacije s najnovijim tehnologijama iz područja genetike pružit će brojne odgovore o genetskim rizicima i kako ih izbjeći, koje bolesti bi se u budućnosti mogle razviti i kako ih možete izbjeći, vaše genetske ranjivosti i jake strane, vašu individualnu potrebu za suplementima, koje namirnica nisu preporučljive za vaše gene, kako reagirate na lijekove koje uzimate, koliko efikasno detoksicirate vaš organizam i kako to možete promijeniti, koja hrana vas deblja, i još puno toga.

Upravo takav individualan pristup s naglaskom na prevenciju omogućuje značajno poboljšanje kvalitete zdravlja, izravno utječući na fizičko i duševno zdravlje. Sam postupak testiranja je vrlo jednostavan, a pružajući najbolju uslugu Poliklinika Analiza, koja jedna od rijetkih provodi ovakva testiranja, omogućuje prikupljanje uzoraka bez obzira na mjesto stanovanja. Nakon prikupljanja, uzroci se šalju u laboratorij nakon gotovih nalaza slijedi razgovor sa timom stručnjaka koji će dati vrijedne savjete i uputiti koje promjene poduzeti obzirom na dobivene nalaze.

Foto: pixabay
Koristeći najbolje laboratorijske metode za dobivanje visoko preciznih rezultata, uz kontinuiranu kontrolu kvalitete i sa stalnom tendencijom proširenja, uz laboratorij u Splitu, otvorene su podružnice u svim većim gradovima Lijepe naše. Korisnicima je na raspolaganju Poliklinika u Dugopolju, Splitu, Šibeniku i Zadru, ali i mogućnost vađenja nalaza diljem Hrvatske, posebno u Zagrebu, Rijeci i Osijeku i njihovo slanje u centralni laboratorij na potrebnu analizu.

Više informacija na tel. 021 688 888 ili www.poliklinika-analiza.hr.

Želite prijaviti greške?