Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

"Još prije 3 mjeseca sam mislio da ću biti ćelav... Danas ponovno imam gustu kosu kao nekad"

ćelavost
Foto: PR FOTO
1/10
PR
Autor
PR članak
23.02.2016.
u 08:15

Ivan Perković iz Zagreba je munjevito zaustavio gubitak kose. Umjesto velikih zalistaka ubrzo mu je počela rasti nova kosa. Kako je ovo učinio? Upoznajte šokantnu priču, koja bi se završila bolnim presađivanjem, da se nije desio jedan slučajan događaj...

"Moja priča počinje kao i priče mnogih drugih... Nakon tridesete sam primijetio da su mi zalisci iznad sljepoočnica sve veći, ali se nisam mnogo brinuo. Mislio sam da je to posljedica lošeg načina života i stresnog posla u banci. Tek kada sam u roku od pola godine izgubio praktično pola kose, shvatio sam da to može biti ozbiljan problem.

Dijagnoza: alopecija areata

To, što sam čuo u ordinaciji, me je užasnulo. Liječnik je postavio dijagnozu - alopecija areata. Rekao je da ću u roku od 3 mjeseca biti potpuno ćelav, ako kosa ne prestane ispadati tom brzinom! Nisam mogao vjerovati da s 30 godina mogu izgubiti kosu. Bio sam slomljen.

Isprobao sam sve načine da zaustavim jako ispadanje kose. Nikakve biljne tablete, masti ili vruće obloge nisu pomagale. Kada god sam se ujutru pogledao u zrcalo, vidjeo sam da je moja kosa sve rjeđa svakog dana.

Izgledao sam kao svoj otac

Ipak, najgore je bilo kada sam jednog dana slučajno sreo kolegicu iz gimnazije. Bio sam sretan, jer mi se Ana uvijek dopadala. Zapanjio sam se kada mi je rekla: - Dobar dan gospodine Marko. Kako ste? Što je sa sinom Ivanom?

Ana me je pomiješala s mojim ocem! To je bio šok za mene. U tom trenutku sam donio radikalnu odluku. Ništa mi nije više ostalo osim presađivanja kose. Znao sam da je to skupa i bolna operacija. Računao sam i na to da koža može odbaciti presađenu kosu, te mogu ostati ćelav zauvijek.

Malo poznato otkriće prof. Kirshnera

Pripremajući se na presađivanje, gledao sam mnoge stranice na internetu. Htio sam provjeriti kakve su šanse da kosa ponovno počne rasti. Slučajno sam naišao na znanstveno-medicinski portal, gdje su objavljena najnovija istraživanja o uzrocima gubitka kose. Otkriveno je da je u pitanju poremećaj anagene faze rasta dlake.

Ipak, najbolja vijest je bila da su njemački istraživači iz tima prof. Kirshnera uspjeli zaustaviti i preokrenuti ovaj proces. Zbog toga je postalo moguće potaknuti rast kose i potpuno zaustaviti ispadanje.

Kosa je prestala ispadati naglo i iznenada

Pokazalo se da mogu vratiti zdravu i jaku kosu bez kirurga! Nakon nekoliko sati pretraživanja uspio sam pronaći prijelomni tretman njemačkog profesora. To je bio pun pogodak. Bilo je dovoljno koristiti svakodnevno ovu metodu da moj problem naglo nestane. Dan za danom i kosa je prestala ispadati.

Nova kosa je počela rasti na mjestima gdje je do nedavno bila samo gola koža. Nakon 2 mjeseca, ćelava mjesta su bila gotovo neprimjetna. A nakon završetka 3-mjesečnog tretmana, vratio sam snažnu, jaku kosu... Posljednji put sam takvu kosu imao u gimnaziji!"

Znanstveno potvrđena učinkovitost

Mišljenja o novom tretmanu potvrđuju europski triholozi - stručnjaci za bolesti kose. Ovo predstavlja spas za osobe, koje se bore s drastičnim gubitkom kose. Ovo je preokret u borbi sa svakom vrstom alopecije, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Moderan tretman je potpuno prirodan, a štoviše - konačno pobjeđuje uzrok alopecije i stimulira rast nove, jake kose.

Upoznajte metodu, zahvaljujući kojoj je Ivan munjevito zaustavio ćelavljenje i vratio gustu kosu

Želite prijaviti greške?