Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji su

Jeste li znali da psi mogu biti ljubomorni i da se znoje? Danas je njihov dan, a evo nekih zanimljivosti

Shutterstock
26.08.2019.
u 10:35

Iako svaka vrsta ima svoj karakter i posebna je baš po njemu, ipak postoji i nekoliko činjenica po kojima su svi isti

Dlakave životinje mnogima uljepšavaju život svojom pojavom, a na Dan pasa slavimo sve vrste, ali i velike i male pse. Znate li da psi mogu spavati 18 do 20 sati dnevno ili da se nekada smiju? Evo još nekoliko stvari koje možda niste znali. 

Žive oko 14 godina 

Foto: Shutterstock

Prosječan pas živi između 10 i 14 godina, dok je najstariji pas na svijetu bila Maggie koja je doživjela 30 godina i umrla je u snu. 

Otisci prstiju 

Psima su otisci prstiju zapravo otisci na njuškama i ne postoje dva psa koja imaju isti otisak, baš kao i kod ljudi. 

Vide boje 

Foto: Shutterstock

Iako se misli kako psi vide crno-bijelo, istina je da zapravo ne vide dobro crvenu boju, a sve boje vide u nešto drugačijem spektru, nego mi. S druge strane, puno bolje vide pokret, a bolje vide i u mraku. 

I oni se znoje 

Psi i mačke se znoje, ali kroz šape, odnosno mekani dio šapa. 

Štenci se rađaju slijepi 

Osim što su na početku svojeg života slijepi, jednako tako su i gluhi, a nemaju ni razvijene zube

Spavaju kao klupko 

Foto: Shutterstock

Možda se čini da slučajno svi spavaju tako, ali zapravo postoji dobar razlog. Spavaju na ovaj način zbog instinkta da se zagriju i zaštite vitalne organe. 

Mogu biti ljubomorni 

Istraživanje je pokazalo kako su nekada ljubomorni kada se njihov vlasnik zabavlja s drugim psima ili ga jednostavno ignorira. 

Uočavaju promjene 

Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko poznatih slučajeva kada su psi osjetili da s njihovim vlasnikom nešto nije u redu. Upravo su oni bili prvi pokazatelj da osoba ima rak ili neki drugi zdravstveni problem. Također, određeni psi osjećaju po mirisu tijela vlasnika kada im je inzulin prenizak pa ih raznim načinima upozoravaju. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa:

Ključne riječi

Komentara 4

SO
soovls
15:45 26.08.2019.

Tko nije imao psa taj ne zna šta to je.

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
19:03 26.08.2019.

Psi su najbolji ljudi. Prava gospoda.

VJ
Vjera
17:43 26.08.2019.

Bravo za peseke koje god vrste,one opasne treba pametno držati i odgajati,a one lovačke i ine treba isto odgajati,da su jako bliski s ljudima to ej poznato,oni SVE ZNAJU i ČITAJU NAM MISLI,stvarno,testirala sam svoju medenu zlatnu-blatnu šapicu.Obožavam ju i znam da ona zna da ju volim.Vau vau,a najinteresantnije je što oni razumiju SVE jezike ljudi,a mi samo svoj,ako ne naučimo drugi.Žao mi je kad vidim one tužne i gotovo rasplakane njuške koje su ostavvljene,mučene,gladne,lutaju,pogotovo kad je kiša ili zima.Više brige za sve,tako i za njih.Vau vau vau vau

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije