Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIKVE, TIKVICE

Jednostavno i brzo: salata s bučom i kozjom skutom

04.10.2019.
u 06:58

U jesensko vrijeme buče su najhranjivije te imaju najintenzivniji okus stoga je vrijeme za buču - iskoristite je.

S Anom Grgić svako je jelo senzacija, a jesen je osobito uzbudljivo doba - puno boja, mirisa i fantastičnih okusa. Ana u svojim receptima najčešće bira butternut buču, čiji oblik podsjeća na glazbalo te sadrži vrlo visok udio omega-3 masti. Ovaj naizgled jednostavan recept oduševio je naše goste - spoj lješnjaka, chia sjemenki i bučina ulja sa slatkom bučom nutritivno je savršena kombinacija - jelo nakon kojeg ćete se osjećati poletno i razigrano kao jesensko lišće - tvrdi Ana Grgić. 

Salata s bučom i kozjom skutom 

Sastojci: 

300 g buča butternut

100 g kozja skuta

20 g lješnjaci (prženi, mljeveni)

10 g chia sjemenke

1-2 dl bučinog ulja 

Priprema: 

Buču ogulite i narežite na štapiće, blanširajte je na pari (ili na vodi) 10-15 minuta da omekša. Zatim je prepecite na grillu ili grill-tavi nekoliko minuta da se zapeče i dobije lijepu boju. Posolite i popaprite po želji. Napravite dressing od lješnjaka, chia sjemenki i bučina ulja. Sve promiješajte i dodajte narezanu skutu. 

Buču možete kupiti na trešnjevačkom placu, zajedno s ljubavnim savjetima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije